Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dobry wieczór.
Piszę tutaj w dość absurdalnej jak dla mnie sprawie. Postaram się jak najmniej chaotycznie. Do rzeczy.
Wystawiłem pewien przedmiot na AL, kupujący rozpoczął płatność, jednak nie zakończył jej w ciągu regulaminowych pięciu dni. Sprzedaż według AL zostawała anulowana.
Tutaj zaczyna się najciekawsza część.
Kilka dni później otrzymuję wiadomość czatową do tegoż ogłoszenia od jegomościa z informacją że Allegro potwierdziło jego wpłatę, jednak po 6 dniach i jeżeli chce on dokończyć transakcję to proszą go o kontakt ze mną.
W tym samym czasie otrzymuję maila od Allegro że kupujący prosi o ustosunkowanie się do sprawy i...transakcja jest wiążąca (mimo że sami ją anulowali ;D)
Żadnego maila potwierdzającego wpłatę nie otrzymałem, na AL ciągle brak danych do wysyłki. Prowizja od sprzedaży nie pobrana. NIC. Wchodzę na środki Allegro - faktycznie pełna kwota została wpłacona.
Ok, stwierdziłem że przedmiot ostatecznie wyślę. Piszę na czacie do tegoż Pana o dane do wysyłki - od trzech dni brak odpowiedzi.
Zostałem z obcą kasą, bez jakichkolwiek danych kupującego do wysyłki, z kompletnym brakiem odzewu z jego strony.
Co to w ogóle za dziurawy system? Jak doszło do takiej absurdalnej sytuacji?
Co teraz robić?
Allegro tylko wysyła ponaglenia do kupującego nie zaradzając w jakikolwiek sposób na tą beznadziejną sprawę.
Nie masz wyboru, tylko czekać, może za 6 dni się odezwie.
@arcz_sc Jeżeli piszesz prawdę, to działanie Allegro niezgodne z regulaminem. Nie powinno być możliwości zapłaty po upływie pięciu dni. Teraz skontaktuj się z Allegro i domagaj się zwrotu wpłaty kupującemu lub podania danych do wysyłki.
https://allegro.pl/pomoc/kontakt?kategoria=70d99e7b-80c7-411c-bb2f-1ea90a88d7e8
Niestety jest to prawda.
Nie wiem jakim cudem w ogóle ottzymałem zapłatę po tym okresie, w dodatku otrzymując informację że zakup nadal jest wiążący i aby skontaktować się z kupujacym.
Paranoja.
Czy udało się panu wysłać przedmiot kupującemu czy allegro zwróciło mu pieniądze?
To bylo 1.5 roku temu toć już prehistoria sprzedawca zapomnial że al istnieje
Jestem w tej samej sytuacji dlatego pytam jak zakończyła się sprawa 🙂
Chcesz otrzymac odpowiedz wedlug przepisow allegro czy prawa?
@truskaweczka492 Podaj proszę numer zamówienia, o które chodzi.
Dostałam zwrot, dziękuję za wszystkie odpowiedzi 🙂