Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
kupujący zwraca towar do paczkomatu i prosi o nr tel oraz maila twiredzi że bez tego nie może odesła
@alipoli55 Jeśli robi zwrot we we własnym zakresie to owszem bez tych danych nie nada przesyłki . W przypadku zwrotu przez system allegro jest to zupełnie nie potrzebne . Pilnuj się ... tak na wszelki wypadek jeśli przyjdą jakieś maile nie klikaj w żadne linki ..
@alipoli55 Jeżeli robisz zwrot samodzielnie przez InPost to nie da się nadać bez maila i nr telefonu, system odrzuca. Kupujący może mieć rację. 😁
dzięki
A dlaczego do paczkomatu a nie na adres firmowy? Wyrażasz na to zgodę?
@AlePiesio to już nie nasza sprawa , może kurier ,ale nadanie w paczkomacie .
@LEW433 jakoś ostatnio nudno tu na gadane , też Macie takie odczucie ? 🙂
@mdrogeria
jakoś ostatnio nudno tu
Mniej złośliwych 'porad" zbiega się (przypadkowo) z mniejszym zapotrzebowaniem na nie ze strony kupujących.
Nie wywołuj, nie wywołuj. Jest zbyt fajnie i spokojnie 🙂
nie mam firmy
@alipoli55
Zwrot (odesłanie) towaru przez konsumenta powinno nastąpić na adres (fizyczny) wskazany przez sprzedawcę (chyba, że sprzedawca jako adres do zwrotów wskazał np. skrytkę pocztową).
Do odesłania na adres fizyczny sprzedawcy - nie jest niezbędny kupującemu ani adres e-mail ani telefon.
W tym przypadku najprawdopodobniej kupujący chce odesłać do paczkomatu (żeby było taniej - bo to On jest zobowiązany ponieść koszt odesłania), a nie do Ciebie - nie musisz (ale możesz) wyrażać na to zgody.
dzięki za pomoc . Allegro kazało podać.Kupujący jest b agresywny dlatego boję się ż może mnie nękać telefonami. Może wiesz dlaczego nie zwraca przez Allegro ? Myślałam że można zwrócić za pośrednictwem Allegro oni oddadzą pobrane pieniądze wysłane na moje konto i tyle Ale może to nie możliwe ?
@alipoli55
Aby próbować domyślać się np. "dlaczego nie zwraca przez Allegro" wypadałoby wiedzieć "jak kupił" (jaka metoda dostawy i czy była objęta SMART!-em) ?