anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Sprawdzanie konta

irena217
#10 Popularyzator#

Napisałam do Allegro,że zostałam okradziona z konta bankowego przez kupującego Client 104448517 i otrzymałam odpowiedź że sprawdzono konto i zablokowano.To że zablokowano to rozumiem ale nie rozumiem w jaki sposób sprawdzono

oznacz moderatorów
14 ODPOWIEDZI 14

Halfrunt
#19 Nestor#

Ot to tajemna wiedza programistów.

oznacz moderatorów

irena217
#10 Popularyzator#

Czyli mam rozumieć,że Allegro współpracuje ze złodziejami?

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Nie, nie masz tak rozumieć, mogą tylko zablokować i tak robią, jest także na AL ostrzeżenie.😁https://allegro.pl/pomoc/dla-sprzedajacych/realizacja-sprzedazy-i-kontakt-z-kupujacym-na-allegro-lok...

oznacz moderatorów

irena217
#10 Popularyzator#

Nie chodzi mi o ostrzeżenie tylko o sprawdzenie osoby,która kupuje i pisze ze sprzedajacym

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Tego nikt nie wie jak sprawdzono, musisz zgłosić na Policje.

oznacz moderatorów

irena217
#10 Popularyzator#

Zgłosiłam oczywiście ale zawsze szuka się danych u źródła

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Zauważ że banki także ostrzegają  a jak cię okradną to i tak ci kasy nie zwrócą, Sądzę że mamy większe możliwości.

oznacz moderatorów

irena217
#10 Popularyzator#

Ostrzegają ale jakby miały szczelne zabezpieczenia to by nie było włamań.Dzięki za rozmowę i życzę dobrej nocy

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg#

@irena217 ale tu nie ma włamań przez allegro tylko przez podanego maila i klikanie w przesłane potwierdzenia 🙂 To nie wina allegro bo takie maile rozsyłają też jako poczta jako kurier i różne inne formy wymyślają, trzeba uważać i nie klikać jak leci 🙂

________
Κώστας
oznacz moderatorów

irena217
#10 Popularyzator#

Dzisiaj to wiem,dzięki za rozmowę

oznacz moderatorów

kolekcjoner608
#21 Demiurg#

To trochę dziwne ,bo skoro mogą sprawdzić to również powinni mieć wiedzę jak zaniechać takim procederom wyłudzania pieniędzy a tu nic poza informacją na AL którą  i tak wielu pewnie czyta po fakcie.

oznacz moderatorów

irena217
#10 Popularyzator#

Oczywiście masz rację,Al zajmuje się ale bzdetami

oznacz moderatorów

Ziolko39
#21 Demiurg#

@irena217 Próbujesz winę za własny błąd przerzucić na Allegro. Takie konta są zakładane na lipne dane, więc jedyną możliwością jest jego zablokowanie, a za chwilę pojawi się 10 nowych lipnych. Adresu nikt nie zweryfikuje bo jak ? (syzyfowa praca), kont pocztowych można mieć i 100, konto w banku jest zakładane na "słupa", pieniądze które Ci skradziono idą natychmiast dalej przez kilka następnych kont (również słupów) Nie można zablokować maili, bo to bezsens. To może wogóle zlikwidować pocztę elektroniczną i wrócić do gołębi pocztowych. Niestety trzeba sie pilnować, nie klikać jak leci kazdego linka. Do mnie niedawno przyszedł sms, że nie zapłaciłem za prąd, że go jutro odetną i link do wpłaty.

Powiadomiłem Policję, wysłałem wszystkie dane jakie miałem i za dwa tygodnie dostałem postanowienie prokuratury o "umorzeniu śledztwa z powodu nikłej szkodliwości społecznej" Bo nie doszło do przestępstwa ponieważ nie zostałem okradziony - to był tylko zamiar. Po prostu się pilnuj.

oznacz moderatorów

irena217
#10 Popularyzator#

Dzieki

oznacz moderatorów