anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Mój status wypłat jest nieaktywny pomimo tego,że opłaciłam prowizje od sprzedaży oraz za payu

MAMY ROZWIĄZANIE!
Sardel1
#7 Wielbiciel#

Wystawiłam przedmiot na sprzedaż. Nie zauważyłam,że został kupiony. Skontaktowała się do mnie pani w tej sprawie i chciałabym jej jak najszybciej wysłać te książkę. Jednak moje konto wypłat było nieaktywne, więc je próbowałam aktywować. Opłaciłam prowizje za przedmiot. Podalam nowy aktywny numer konta bankowego oraz opłaciłam payu a w dalszym ciągu mój status wypłat jest nieaktywny, więc nie mogę otrzymać pieniędzy za zakupiony przedmiot. Pani kupująca chcę wezwać policję. Chciałbym dostać pieniądze na konto i wysłać tej pani książkę, ale nie wiem czy w ogóle te pieniądze zostaną mi wplacone na konto. Jak się moge inaczej z państwem skontaktować ? 

oznacz moderatorów
15 ODPOWIEDZI 15
Ziolko39
#21 Demiurg#
oznacz moderatorów
nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@Sardel1 Czy wykonałaś przelew weryfikacyjny z rachunku, którego dane są zgodne z danymi konta Allegro?

Natalia
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów
Sardel1
#7 Wielbiciel#

Tak, wysłałam nawet  2 razy przelew z mojego konta bankowego na payu a jednak cały czas się wyświetla żeby opłacić i w dodatku zeskanować mój dowod osobisty. Widzę,że w danych na koncie allegrolokalnie widnieje moje stare nazwisko panieńskie. Może to jest powodem? Zmieniłam nazwisko u ustawieniach konta na aktualne  jednak w danych do przelewu się nic nie zmieniło. Moje przelewy poszły z nowego nazwiska jednak numer konta się zgadza. Czy odblokują mi państwo konto żebym mogła wypłacić pieniądze ? 

oznacz moderatorów
nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@Sardel1 Status, który widzę wskazuje, że wciąż czekamy na przelew weryfikacyjny. Czy na pewno zleciłaś go, przechodząc przez tę zakładkę?

Jeśli chodzi o wysłanie skanu dowodu osobistego, jest to część procedury weryfikacyjnej Przelewów24. Dodatkowo jeśli nazwisko na koncie Allegro i na rachunku bankowym jest inne, dane nie zosaną zaakceptowane. Tutaj znajdziesz informacje jak zmienić dane na koncie Allegro.

Natalia
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów
Sardel1
#7 Wielbiciel#

1. Wykonałam przelewy weryfikacyjne w zakładce powyżej na zółtym tle ( Czekamy na Twój przelew do Payu (1,01 zł). Dla pewności wpłaciłam 3 raz w tym drugim, wymaganym miejscu. 

2.  Zmieniłam moje nazwisko na aktualne, ale w danych do przelewów widnieje moje stare, jednak gdy wybieram opcje ,,zmień,, pojawia się moje aktualne nazwisko i poprawny numer konta bankowego, więc mam nadzieję, że system je zaktualizuje. 

3. Dodałam mój numer pesel oraz numer dowodu osobistego w celu weryfikacji, choć wydaje mi się, że to duża przesada. W jakim celu jest to potrzebne payu?  Wystarczyłby przelew jak wszędzie. 

4. Opłaciłam również prowizję za produkt, więc aby czekam na weryfikację oraz przelew za sprzedany przedmiot.

5. Jest to bardzo drogi produkt, więc nie wyślę go bez otrzymania zapłaty.  

Dziękuję za odpowiedź 

oznacz moderatorów
Kaliope_Brzeg
#21 Demiurg#

@Sardel1 

Jest to bardzo drogi produkt, więc nie wyślę go bez otrzymania zapłaty.

Przecież otrzymałaś już zapłatę.

#7 Wielbiciel#

Mogę potwierdzić wyciągiem bankowym,że pieniędzy nie otrzymałam. Mam nieaktywne konto wypłat na allegro, więc te pieniądze są gdzieś zawieszone. 

oznacz moderatorów
la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@Sardel1 ta wpłata jest tutaj na Twoim saldzie Allegro Finanse. Kupujący zapłacił i gdy tylko weryfikacja zakończy się pozytywnie (w przypadku operatora PayU może to zająć do trzech dni roboczych) będziesz mogła wypłacić środki na konto bankowe.
Możesz bez obaw wysłać przedmiot kupującemu. Widzę, że zaktualizowałaś nazwisko na koncie Allegro, jeśli Twoje dane na rachunku bankowym są takie same jak na Allegro, weryfikacja powinna być pozytywna. 

Monika
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów
Sardel1
#7 Wielbiciel#

Dane na allegro są takie same jak na koncie w banku. Rozmawiałam również z panią na infolinii i również zapewniła,że to kwestia weryfikacji przez PayU. Czy ta rozmowa jest publiczna i każdy może zobaczyć moje dane? 

oznacz moderatorów
la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@Sardel1 to co piszesz tutaj, na forum jest publiczne, ale nie ujawniamy żadnych danych. Nie wiem z kim prowadziłaś rozmowę (czy z nami czy z PayU), ale jeśli z naszą Doradczynią to zapewniam, że Twoje dane są bezpieczne, a dostęp do nich mają tylko uprawnione osoby. 

Monika
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów
Sardel1
#7 Wielbiciel#

Chodziło mi o przeczytanie  moich danych w tym miejscu. W odpowiedzi powyzej było przekierowanie do danych na moje konto. Proszę o usunięcie tego komentarza żeby przypadkiem inni nie poznali mojego adresu, itd. Dziękuję 🙂 

oznacz moderatorów
ko_alka
Była Moderatorka
Była Moderatorka

@Sardel1 Możesz być spokojna. Jest to zwykły link, który odsyła do konkretnej zakładki na koncie Allegro, ale każdy zalogowany użytkownik ma tam swoje dane i informacje na temat własnego konta. To oznacza, że nikt nie zobaczy Twoich danych po kliknięciu w ten odnośnik, tylko Ty 🙂 

oznacz moderatorów
Sardel1
#7 Wielbiciel#

Rozumiem, dziękuję za szybką odpowiedz 🙂

oznacz moderatorów
LEW433
#21 Demiurg#

Dane konta Allegro i konta bankowego muszą być takie same, z tego co piszesz nie były więc weryfikacja nie przejdzie. Ale jak masz środki na koncie to musisz wysłać paczkę kupującemu.

oznacz moderatorów
Client:44052296
#21 Demiurg#

@Sardel1  mimo wszystko książkę musisz wysłać kupujący Ci zapłacił a pieniądze po weryfikacji odzyskasz.

oznacz moderatorów