anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Mam problem z nadaniem paczki

Ojciec1974
#7 Wielbiciel#

Od kilku dni próbuję swoich sił na Allegro lokalnie. Dziś udało mi się sprzedać pierwszy produkt, mam go wysłać na paczkomat InPost problem w tym że są to cztery alufelgi nie zmieszczą się do nawet dużej paczki. Posiadam Allegro Smart.Czy mam to wysłać dwoma paczkami? Jak to zapakować? Czy kurier przyjedzie po paczkę do domu, czy sam mam ją dostarczyć do paczkomatu? Przepraszam za banalne pytania ale robię to pierwszy raz i nie chciałbym nic zrobić źle. Dzięki Allegro Lokalnie będę wystawiał jeszcze więcej przedmiotów do sprzedaży więc chciałbym wiedzieć jak to robić żeby nic nie zrobić źle. Proszę o udzielenie pomocnej odpowiedzi, bo chciałbym jutro nadać przesyłkę.

oznacz moderatorów
2 ODPOWIEDZI 2

kostas11
#21 Demiurg#

@Ojciec1974 masz problem bo masz tylko jedną darmową etykietę o ile wejdzie jedna felga - Gabaryt C – maksymalne wymiary 41 × 38 × 64 cm, maksymalna waga: 25 kg. pozostałe trzy musisz nadać we własnym zakresie za jakieś 20 zł za sztukę 😄

Na przyszłość jak będziesz wystawiał sprawdź wymiary i koszty nadania zanim oddasz do oferty 🙂

________
Κώστας
oznacz moderatorów

Elie0
#7 Wielbiciel#

Wcale nie musisz nadać paczki we własnym zakresie.

Napisz wiadomość do klienta i wyjaśnij mu, że przesyłka nie zmieści się do paczkomatu i, że możesz ją nadać kurierem, ale trzeba anulować zamówienie i zrobić zwrot klientowi wpłaconej kwoty. W tej aukcji gdzie wystawiasz alufelgi zmień sposób dostawy na dostawa kurierem - przedpłata i wystaw aukcję. Jeśli klient będzie nadal zainteresowany, to ponownie zakupi przedmiot, a Ty zrobisz wysyłkę kurierem i nie poniesiesz strat za dostawę.

oznacz moderatorów