Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Mam problem z utworzeniem etykiety. Była to aukcja bez promocji 0 zł za przesyłkę, ale po jej zakończeniu chyba stała się z promocją chociaż Kupujący zaplacił za przesyłkę. Pierwsza próba wygenerowania etykiety zakończyła się ' zawieszeniem' przez kilkanaście minut i brakiem etykiety. Kolejnej już nie mogę zrobić . Przerzuca mnie do nagłówka strony z informacją o promocji. Czy jest możliwość wygenerowanie etykiety w Allegro Lokalnie czy muszę to zrobić w Managerze ?
@x-freeman Cześć. Dostawa w Twojej ofercie wynosiła mniej niż 11 złotych, zatem oferta została oznaczona darmową dostawą i Allegro Lokalnie pokryje pełną kwotę dostawy, jaką określiłeś w swoim ogłoszeniu.
Kupujący wybrał dostawę Allegro Paczkomaty InPost, zatem możesz nadać paczkę z poziomu swojego konta Allegro Lokalnie. Spróbuj wygenerować etykietę w zakładce Zamówienia od kupujących po wyczyszczeniu plików Cookies. Status płatności również sprawdzisz w zakładce Zamówienia od kupujących.
Jeśli problem wciąż będzie występował, to podaj mi proszę numer tego zamówienia.
To nie jest jednak oferta promocyjna. Jest naliczony standardowy koszt przesyłki . Przegladarkę wyczyściłem ze wszystkiego od początku i nadal nie mogę wygenerować etykiety w Allegro Lokalnie . Zamowienie nie ma chyba numeru, tylko taką nazwę
@x-freeman Czy mogę Cię prosić o zrzuty ekranu, które obrazują tę sytuację?
@x-freeman Korektę dostałeś za inną sprzedaż (dzisiejszą, ID transakcji 3fc83d73-1a6a-48ac-9867-1904508576c7) i ta korekta jest związana z promocją. Nie ma wpływu na omawiane zamówienie i problem z wygenerowaniem etykiety.
Dlatego proszę Cię o zrzut ekranu problemu, o którym pisałeś wcześniej, czyli w którym momencie "przerzuca Cię" do strony z promocją i w jaki sposób próbujesz wygenerować etykietę.
Wejdź do zakładki Zamówienia od kupujących i znajdź proszę to konkretne zamówienie. Następnie kliknij "przygotuj paczkę do nadania", wygeneruj etykietę nadawczą wybierając rozmiar paczki i paczkomat nadawczy. Następnie powinieneś kliknąć "utwórz etykietę" i ją wydrukować. Daj proszę znać na którym etapie napotykasz na problem.
Nie będę robił dużego zrzutu,bo są tam dane osob trzecich, ale wyjasniam: po wejściu w "zamowienia od kupujących" przy tej aukcji mam już przycisk "Tworzenie etykiety" . Klikam i nic albo strona przesuwa mi się na początek . Probowałem też stworzyć etykietę w aplikacji mobilnej i zatrzymuję się po wprowadzeniu mojego paczkomatu i kliknięciu "utwórz etykietę" . Kółeczko się kręci, ale etykiety jak nie ma tak nie ma. Nie miałem dotychczas problemow z etykietami . Już po tej aukcji zrobiłem kolejną bez problemów. Czy może trzeba "wyzerować" to co dotychczas probowałem zrobić , żebym mógł zacząć od "Przygotowania paczki"?
@x-freeman Dziękuję. Zgłosiłam tę sprawę do działu technicznego. Wrócę do Ciebie z odpowiedzią 🙂
Bez ingerenncji informatyka/ administratora chyba się nie obędzie . Wygląda na to, że proces zatrzymał sie na etapie " Utworz etykietę" i nie chce się ani zakończyć ani wrocić do początku czyli do "przygotuj paczkę".
Czy jest szansa na rozwiązanie problemu z etykietą? Przejrzałem fora i okazuje się, że ten problem czesto się pojawi, więc dział techniczny powinien znać sposób rozwiązania . Prosiłbym o konkretną odpowiedź . Nie mogę czekać, bo Kupujący chciałby dostać przesyłkę i raczej nie obchodzą go problem z tworzeniem etykiety . Z doświadczeń innych wynika, że pewnie będę musiał zapłacić dodatkow za etykietę z Managera Paczek .
Przejrzałem "Środki i historię operacji" i znalazłem chyba błąd. Aukcja była ze standardowym 8,99 zł za paczkomat i Kupujacy doliczył ją do wpłaty / jest wyszczegolnione w pod łączną kwotą i później pojawiła się korekta +8,99 zł. W sumie dostałem koszty przesyłki od Kupującego i od Allegro. Może tu jest powód niemożności stworzenia etykiety?
Mam identyczny problem, w podsumowaniu wysyłki klikniecie w przycisk "Utwórz etykietę" powoduje jedynie "myślenie" strony chwile przycisk przez moment szarzeje po czym wszystko wraca do tego samego samego podsumowania a etykiety jak nie ma tak nie było. Jak mam w takim razie wysłać poprzez allegro lokalnie?
@rainercray sprawdzałeś poprawność adresu nadania lub odbioru. Może brakuje spacji lub jakiś inny znak jest między ulicą a numerem domu. Dobrze jest wyczyścić pamięć podręczną i ciasteczka w przeglądarce.
@rainercray problem powoduje to, że w adresie nadawcy nie ma spacji między ulicą, a numerem budynku. Gdy to edytujesz, nie powinno być już problemu z utworzeniem etykiety.