anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Mam problem z wypłatą środków przez PayU

inzgaz
#7 Wielbiciel#

Witam

mam spore trudności z odzyskaniem pieniędzy które kient wpłacił poprzez  Playu bardzo nie polecam takiej formy rozliczenia z kupującym serwis bardzo utrudnia wypłate środków żąda przesyłanai wrażliwych danych wraz ze skanem dowodu osobistego pomimo spełnienia nawet tak absurdalnych żądań kasy i tak nie zobaczycie polecam zablokowac taka mozliwość rozliczeń 

Piotr

oznacz moderatorów
7 ODPOWIEDZI 7

markam43
#13 Ambasador#

@inzgaz Możesz podawać kupującym swój numer konta bankowego do wpłat bezpośrednich, wtedy nikt Ci pieniędzy nie zablokuje. Takie wpłaty nie są zabronione.

oznacz moderatorów

milka1234567890
#18 Luminarz#

@inzgaz Jeżeli zablokujesz tą formę płatności to możesz nie sprzedać, większość z nich tak płaci, ale twój wybór.

oznacz moderatorów

markam43
#13 Ambasador#

@milka1234567890 lew, mylisz się. Nie ma możliwości zablokowania wpłat przez Allegro Finanse. Kilka lat temu była taka możliwość - można było w ustawieniach konta zaznaczyć "Nie przyjmuję wpłat przez PayU". Wtedy jeszcze nie funkcjonowała nazwa Allegro Finanse.

oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@inzgaz Każdorazowa zmiana rachunku do wypłat wymaga ponownej weryfikacji numeru rachunku bankowego. Będziesz mógł bez przeszkód wypłacić swoje środki zgromadzone na saldzie PayU jeśli w zakładce Ustawienia wypłat uzupełnisz wymagane dokumenty.

Ola
   Moderatorka
oznacz moderatorów

inzgaz
#7 Wielbiciel#

to nie jest żadne rozwiązanie serwis zmusza do określonej formy płatności i nawet po spełnieniu wszystkich wymogów nawet tych absurdalnych i niebezpiecznych dla uzytkownika nadal blokuje wypłate srodków nie wiem co o tym myslec ale przychodzi mi na myśl tylko jedno słowo 

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

@inzgaz Sprzedając tu ale także kupując akceptujesz regulamin Allegro, możemy mieć zastrzeżenia ale nikt nas nie zmusza do korzystania z tej firmy.

oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@inzgaz Dokumenty są poprawne, dlatego wypłaty z salda PayU są już aktywne. Możesz teraz zlecić wypłatę środków na swój rachunek bankowy. 

Ola
   Moderatorka
oznacz moderatorów