anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Nie mogę wystawić przedmiotu do sprzedaży

utmost
#7 Wielbiciel

Przygotowałem ofertę i 20-10-2025 wystawiłem przedmiot. Jednak po kilku dniach zauważyłem, że moje ogłoszenie zostało w tym samym dniu zakończone. Znów wystawiłem i znowu zostało zakończone - ponowiłem to bezwiednie kilka razy. W tym samym czasie sprzedałem inny przedmiot, dlatego sprawdziłem, czy rozliczyłem się z Allegro. Okazało się, że mam zaległość, więc dokonałem przelewu 26 października. Dziś chciałem ponownie wystawić przedmiot, ale ponownie ogłoszenie zostało zakończone. 

Szukając przyczyny, znalazłem informację że: "Nie możesz sprzedawać z darmową dostawą Smart! Twoje ogłoszenia nie będą miały oznaczenia Smart, ponieważ nie zostały spełnione warunki regulaminu programu. Masz na swoim koncie co najmniej 6 naruszeń regulaminu serwisu." Próbowałem również wystawić bez dostawy Smart, ale również ogłoszenie chwilę po opublikowaniu zostaje zakończone. Dotyczy to ogłoszenia znajdującego się obecnie w zakończonych: Parownica SilverCrest.

Bardzo proszę o pomoc i wskazanie co mam zrobić, bym mógł ponownie sprzedawać. 

Na Allegro jestem ponad 20 lat (od 2003 roku) i po raz pierwszy zdarzyło mi się naruszyć regulamin. Zrobiłem to nieświadomie, bez żadnych złych zamiarów. Proszę o pomoc - dlaczego nie mogę w ogóle wystawić przedmiotu? Jest tak, mimo, że inne ogłoszenie jest aktywne, a jeszcze kilka dni 21.10 temu sprzedałem za kilkaset złotych rębak do gałęzi Stiga i nie było problemu.

oznacz moderatorów
2 ODPOWIEDZI 2

gdvorek
Moderator Allegro Gadane
Moderator Allegro Gadane

@utmost 

Konsultuję to i wrócę do Ciebie z odpowiedzią.

Grzesiek
   Moderator
oznacz moderatorów

utmost
#7 Wielbiciel

Bardzo dziękuję i czekam na informacje. 

oznacz moderatorów