anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Nieodebrana paczka allegrolokanie

MAMY ROZWIĄZANIE!
NeverDark5
#1 Nowicjusz#

Witam. Sprzedałem produkt jako osoba prywatna na allegro lokalnie. Kupujący nie odebrał przesyłki, wraca ona do mnie. Jakie jest teraz postępowanie? Czy muszę odebrać przesyłkę i zwrócić pieniądze? Czy allegro lokalnie w tym wypadku oddaje prowizje i koszty związane z przesyłką?

oznacz moderatorów
6 ODPOWIEDZI 6
komis-bell
#21 Demiurg#

Możesz odebrać przesyłkę zwrotną ale nie musisz zwracać pieniędzy jeśli nie chcesz - towar jest własnością kupującego a umowę można rozwiązać tylko za porozumieniem obu stron transakcji. Jak paczka wróci i ją odbierzesz to napisz do kupującego żeby przysłał Ci opłaconą etykietę do ponownego nadania paczki. 
Alternatywą jest odmowa odbioru przesyłki zwrotnej - masz do tego prawo ale wtedy kupujący będzie musiał ją sobie odebrać z magazynu przewoźnika. 

oznacz moderatorów
sl-aw-ek
#18 Luminarz#

Chyba lepszą opcją jest nieodebranie tej przesyłki żeby niepotrzebnie nie wchodzić w posiadanie przedmiotu i nie brać za niego odpowiedzialności. 🤔 Ale najlepiej najpierw skontaktować się z kupującym i zbadać sytuację. 

oznacz moderatorów
amibis
#10 Popularyzator#

Nie podałeś jednej istotnej informacji. Czy przedmiot został już opłacony czy też jest to przesyłka za pobraniem.

oznacz moderatorów
NeverDark5
#1 Nowicjusz#

Przedmiot jest opłacony

oznacz moderatorów
amibis
#10 Popularyzator#

To pozostaje wybór jaki podany już wcześniej. Wydaje się że nieodebranie będzie rozsądniejsze.

oznacz moderatorów
antkowiak6
#7 Wielbiciel#

Dzień dobry. Jak została rozwiązana sytuacja? Kupujący nie odebrał paczki i wróciła ona do mnie czyli do paczkomatu. Jeszcze tam leży nieodebrana. Nie ma mnie obecnie na miejscu. Co teraz lepiej zrobić? Co się stanie jak nie odbiorę paczki? Czy będę mieć jakieś konsekwencje? Gdzie ta paczka wróci i co się z nią stanie?

oznacz moderatorów