Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzieć dobry.
Wiem, że ten temat już się nie raz tu przewijał, jednak w każdym wątku tego typu brak pueny, jak sprawa się właściwie zakończyła.
Sprzedałem przedmiot na Allegro Lokalnie jako osoba prywatna, przesyłka została opłacona przez kupującego, kupujący jednak przysłki nie odebrał, i paczka ma obecnie status "Wróciła do nadawcy".
Z kupującym od początku nie ma żadnego kontaktu, nie reaguje zarówno na wiadomości wysyłane przez Allegro, jak i SMS.
Co się stanie, jeżeli nie odbiorę paczki, która właśnie do mnie wraca?
Z tego co wyczytałem, to dany przedmiot od momentu jego zakupu, należy do kupującego i jeżeli on go nie odebrał, to jest tylko i wyłącznie jego problem.
@Client:35096559 dokładnie tak jak napisałeś, paczka jest klienta, jak nie odbierzesz wyląduje w magazynie paczek niedoręczalnych i tam klient będzie mógł ja sobie odebrać
Dzięki za odpowiedź. Czyli rozumiem, że starczy, że powrotnej paczki po prostu nie odbiorę, a jeżeli kupujący się skontaktuje, to odpiszę mu że jako osoba prywatna nie mam obowiązku przymować zwrotów i nie wyrażam na to zgody.
Czy orientujesz się, w którym momencie Allegro obciąży moje saldo kosztami przesyłki? Normalnie dzieje się to w momencie odbioru paczki przez kupującego, tutaj jednak to nie nastapiło.
Mam podobny problem, napisz proszę jak twoja sprawa się zakończyła. Czy odebrałeś tą paczkę ?
Pisałeś że paczka miała status "Wróciła do nadawcy". To jak to zostało wyjaśnione?
Po upływie prawie miesiąca, paczka wciąż jest oznaczona jako "Wróciła do nadawcy", przy czym nigdy nie dostałem żadnej informacji o numerze przesyłki zwrotnej czy też jakiegoś kodu odbioru (wysyłka odbywała się za pomocą Allegro One Box). Także nie mam pojęcia co się stało z tą paczką i gdzie ona jest.
Jednocześnie brak jakiegokolwiek kontaktu z kupującym, nie odpisał, ani nie odczytał żadnej wiadomości wysłanej za pomocą Allegro Lokalnie, brak również reakcji na wysłanego SMSa.