Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzieć dobry.
Wiem, że ten temat już się nie raz tu przewijał, jednak w każdym wątku tego typu brak pueny, jak sprawa się właściwie zakończyła.
Sprzedałem przedmiot na Allegro Lokalnie jako osoba prywatna, przesyłka została opłacona przez kupującego, kupujący jednak przysłki nie odebrał, i paczka ma obecnie status "Wróciła do nadawcy".
Z kupującym od początku nie ma żadnego kontaktu, nie reaguje zarówno na wiadomości wysyłane przez Allegro, jak i SMS.
Co się stanie, jeżeli nie odbiorę paczki, która właśnie do mnie wraca?
Z tego co wyczytałem, to dany przedmiot od momentu jego zakupu, należy do kupującego i jeżeli on go nie odebrał, to jest tylko i wyłącznie jego problem.
@Client:35096559 dokładnie tak jak napisałeś, paczka jest klienta, jak nie odbierzesz wyląduje w magazynie paczek niedoręczalnych i tam klient będzie mógł ja sobie odebrać
Dzięki za odpowiedź. Czyli rozumiem, że starczy, że powrotnej paczki po prostu nie odbiorę, a jeżeli kupujący się skontaktuje, to odpiszę mu że jako osoba prywatna nie mam obowiązku przymować zwrotów i nie wyrażam na to zgody.
Czy orientujesz się, w którym momencie Allegro obciąży moje saldo kosztami przesyłki? Normalnie dzieje się to w momencie odbioru paczki przez kupującego, tutaj jednak to nie nastapiło.