Witam. 30 maja otrzymałem e-mail o tytule "Wstrzymaliśmy wypłaty środków. Zweryfikuj swoje dane aby odblokować wypłatę środków uzyskanych ze sprzedaży".
Niestety po kliknięciu w link "Przejdz do weryfikacji" wyskakuje błąd "Ups, coś poszło nie tak lub Ups, nic tu nie ma" zarówno na telefonie, jak i na laptopie.
Pisałem już w tej sprawie do supportu Allegro, ale mimo porad, żeby zmienić urządzenie czy przeglądarkę błąd nadal występuje i nie mogę przejść weryfikacji aby
odblokować środki. Co mogę jeszcze zrobić? Czy jest jakiś inny sposób na weryfikację np. przelew bankowy?
Zdjęcia 1 i 2 są z aplikacji AL na telefonie.
Zdjęcie 3 jest z laptopa.
Mam ten sam problem. Od kilku dni allegro nie rozwiązuje problemu, każda rozmowa kończy się zapewnieniem, że jutro problem zostanie rozwiązany i nic się nie dzieje.
Mam ten sam problem.
W sprawie 61698842 widzę, że prowadzisz z nami cały czas rozmowę i zachęcam żebyś kontynuował rozmowę jednym kanałem kontaktu. Pozwoli nam to na zachowanie ciągłości rozmowy i przyśpieszy pomoc.
Panie Grzegorzu, bardzo chętnie kontynuowałbym rozmowę jednym kanałem, gdyby porady z tamtego zgłoszenia przyniosły jakikolwiek skutek.
Konsultantka kazała mi zmienić urządzenie – spróbowałem na laptopie i błąd „Ups, nic tu nie ma” nadal występuje. Formularz weryfikacji AML u Państwa po prostu NIE DZIAŁA.
Jak widać w komentarzach, nie jestem jedyny – inni użytkownicy pod moim postem zgłaszają dokładnie ten sam problem. Nie mam jak przejść weryfikacji,
a moje pieniądze ze sprzedaży są zamrożone. Proszę o przekazanie tej sprawy jako pilnej awarii technicznej do działu IT/AML,
a nie odsyłanie mnie do maila, w którym otrzymuję nieskuteczne porady.
Panie Grzegorzu, bardzo chętnie kontynuowałbym rozmowę jednym kanałem, gdyby porady z tamtego zgłoszenia przyniosły jakikolwiek skutek. Konsultantka kazała mi zmienić urządzenie – spróbowałem na laptopie i błąd „Ups, nic tu nie ma” nadal występuje. Formularz weryfikacji AML u Państwa po prostu NIE DZIAŁA.
Jak widać w komentarzach, nie jestem jedyny – inni użytkownicy pod moim postem zgłaszają dokładnie ten sam problem. Nie mam jak przejść weryfikacji, a moje pieniądze ze sprzedaży są zamrożone. Proszę o przekazanie tej sprawy jako pilnej awarii technicznej do działu IT/AML, a nie odsyłanie mnie do maila, w którym otrzymuję nieskuteczne porady.
Po raz kolejny potwierdzam powyższe. Również otrzymałem identyczne wskazówki aby przejść weryfikację AML na innym urządzeniu, nie przyniosło to rozwiązania problemu i nadal nie otrzymałem swoich pieniędzy.
Potwierdzam. Wszystko spróbowałam, dalej występuje ten sam problem. Nawet zmieniłam urządzenie. Próbowałam z laptopa i z telefonu.
@Nar_Cyz Rozumiem Twoją frustrację związaną z problemami technicznymi, natomiast na forum nie otrzymasz innej odpowiedzi niż w korespondencji mailowej. Sprawy zgłaszane na forum konsultujemy z zespołami odpowiedzialnymi za dany obszar, zatem Twoje zgłoszenie i tak trafiłoby do innego zespołu. Odpowiadająć w korespondecji, Twoja wiadomośc trafi bezpośrednio do doradcy wyspecjalizowanego w tym temacie.
Dziękuję za odpowiedź. W takim razie czekam na rozwiązanie tej sprawy – tak samo jak inni użytkownicy, którzy się tutaj wypowiedzieli i u których ten przycisk również nie działa.
Udało się! Spróbowałem bezpośrednio w aplikacji Allegro Lokalnie i tym razem system w końcu zadziałał. Weryfikację dokonałem przez mObywatela i blokada została zdjęta. Dziękuję za szybką reakcję i pomoc w rozwiązaniu problemu. Temat uważam za zamknięty. Pozdrawiam.
No dobra, ja weryfikowałam się sto razy, wkońcu się udało i mam jakies konto submid ID ale na allegro nadal jest że nie moge wypłacić bo AML jest bład, oni tego nie stykaja jak się to robi tyle razy i nadal system nie widzi że jest zrobiona poprawnie
Mam taki samy problem -- u mnie jest to ze wpisuje dane Aml werifikacji -- system pisze NIEPRAWIDLOWE DANE -- Moj adres zapisany z inna Kraina --Probuje zmenic kraine w moich danych pokazuje prawidlowa kraine -- Kontaktowalem z allegro -- nie otrzymalem pomocy jusz 2 tydni minelo ,moje srodki wciaz zablokowane i nie wiem co mam robic i kto moze mnie pomoc...
Próbowałeś przejść weryfikację w aplikacji Allegro Lokalnie?
NIe nie probowalem -- tylko probowalem inne urzadzenie ,tez przes incognito , przes inny browser --nic nie dziala -- Nie moge zmenic Kraine w danych do wyplat -- prawidlowy adres ale kraina pokazuje bledna i nie moge to zmenic ,kiedy naciskam Zmenic adres - pokazuje strone moje dane gdzie jest wszistko prawidlowe zapisane !
@miheybrest czy możesz spróbować zmienić te informacje, nie w zakładce Ustawienia wypłat ani formularzu DAC7 tylko na ekranie, który przesłałeś w korespondnecji 23 czerwca 2026 o 16:40, jako "Obraz_2026-06-19_18-03-14"?
Kiedy naciskam na ZMENIC w nazwe krainy w DANE DO WYPLAT -=- przekiruje mnie do moich danych --gdzie nazwa krainy jest Prawidlowa ~
@miheybrest Widzę, że Twoje zgłoszenie jest już konsultowane z zespołem eksperckim w zgłoszeniu mailowym nuemr 62077362. Nie ma potrzeb, aby powielać zgłoszenia.
nie
@miheybrest tak jak napisaliśmy w korespondencji e-mail, konieczna jest zmiana kraju na Białoruś, ponieważ adres nie jest w Polsce.
Widzę, że napisałeś, że nie możesz tego zmienić, czy możesz napisać dokładnie, co powoduje problem? Czy to pole jest nieedytowalne? Formularz nie został zaakceptowany, więc powinien być wciąż otwarty do edycji.