anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Obciążenie za wysłaną przesyłkę pomimo aktywnego pakietu SMART

Cobra
#2 Obserwator#

Jaki jest powód obciążenia mnie za przesyłkę, pomimo że mam wykupiony pakiet SMART i przesyłka do kupującego powinna być dla mnie bezpłatna?
smart.png

oplata.png

Więc mam te bezpłatne przesyłki czy nie ?

oznacz moderatorów
19 ODPOWIEDZI 19

kostas11
#21 Demiurg#

@Cobra zdjęć nie widać, ważne jaką przesyłkę udostępniłeś i jak nadałeś, oraz czy kupujący miał smarta ? 

________
Κώστας
oznacz moderatorów

Cobra
#2 Obserwator#

zdjęcia dodałem (jak mniemam) prawidłowo (używając formularza).
Udostępniłem przesyłkę InPost, nadałem InPostem i dlaczego powinna mnie obchodzić kwestia czy kupujący ma SMART ? 
Imho to niezależna kwestia.

oznacz moderatorów

mwmonety
#21 Demiurg#

Masz jeszcze zbyt niska range na gadanie i twoje fotki muszą zatwierdzić moderatorzy abyśmy mogli je widzieć 

oznacz moderatorów

Cobra
#2 Obserwator#

@ko_alka@la_nika@nat_not@_HolaOla_  - proszę o zatwierdzenie fotek

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg#

@Cobra zdjęcia są ukryte bo masz za niską rangę musi admin odsłonić, napisz czy dodałeś allegro inpost, czy kupujący nie zapłacił za smar i jak nadałeś paczkę ? 

Kupujący musi mieć smart żeby był zakup smart !!!

________
Κώστας
oznacz moderatorów

Client:44052296
#21 Demiurg#

@Cobra może kupujący zapłacił Tobie  za przedmiot i za transport 

oznacz moderatorów

Cobra
#2 Obserwator#

zgadza się, zapłacił za przesyłkę, ale co to ma do rzeczy ?
Przecież to jego sprawa czy ma SMART czy nie ... 

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg#

@Cobra skoro zapłacił za przesyłkę to Ty musisz zapłacić allegro !!!! Więc wychodzisz na 0 zł 

Jak by miał smart to by nie płacił za wysyłkę i Ty również byś nie płacił !!!

________
Κώστας
oznacz moderatorów

Cobra
#2 Obserwator#

aha, czyli jak on miałby SMART to nie zapłaciłby za przesyłkę a jak ja nie miałbym SMART'a to musiałbym dołożyć do interesu czyli opłacić przesyłkę z własnej kieszeni ? 
Serio ? Nie wydaje Ci się że to bzdura ?

oznacz moderatorów

Monika__L
#16 Inspirator#

nie to nie jest bzdura.

kupujący bez smart= on płaci za przesyłkę

sprzedający bez smart= kupujący płaci za przesyłkę sprzedającemu, a ten z tej wpłaty opłaca przesyłkę. Ty nie jesteś stratny, a koszty zostają u kupującego.

Pieniądze od kupującego nie sa dla Ciebie tylko służą opłaceniu tej przesyłki.

oznacz moderatorów

Cobra
#2 Obserwator#

a kto płaci za przesyłkę kiedy kupujący MA SMART a sprzedający NIE MA SMART ????.

I po co Allegro reklamuje w moim profilu że "Masz SMART możesz sprzedać z darmową dostawą" ???

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Reklamuje i tak jest ale zawsze są warunki i tu także są.

oznacz moderatorów

Cobra
#2 Obserwator#

@LEW433 
tak wygląda zapis regulaminu:

Sprzedajesz z darmową dostawą

Jeśli masz konto zwykłe (nie firmowe) i aktywny pakiet Smart! to każde Twoje ogłoszenie na Allegro Lokalnie z dostawą do Allegro Paczkomaty InPost, oznaczymy jako Smart!

Możesz wysłać 6 przesyłek z darmową dostawą Smart! na kwartał. W każdym kwartale odnowimy Twój limit przesyłek

Jeśli korzystasz z usługi Smart! na Start to Twój limit to 5 przesyłek, które możesz wysłać z darmową dostawą Smart! w czasie trwania programu

zasady.png

oznacz moderatorów

Monika__L
#16 Inspirator#

Kupujacy sprzedajacemu

sprzedajacy przewoźnikowi 

oznacz moderatorów

Cobra
#2 Obserwator#

@Monika__L zapytałem kto płaci za przesyłkę kiedy kupujący MA SMART (czyli de'facto nie płaci za przesyłkę) a sprzedający NIE MA SMART (czyli musi opłacić wysyłkę) ???? 
Allegro ???

oznacz moderatorów

Monika__L
#16 Inspirator#

No toz Ci odpowiedziałam 

oznacz moderatorów

Cobra
#2 Obserwator#

@Monika__L - zapytam inaczej. Kto i w jaki sposób pokrywa koszt przesyłki kiedy kupujący ma SMART a sprzedajacy - NIE i wysyła towar InPostem - generuje etykietę z systemu.
Kupujący kupił towar za 200PLN, ma SMART i w związku z tym zapłacił mi 200 PLN za towar - kto pokrywa należność za wysyłkę ? 
Wg Ciebie - sprzedający z własnej kieszeni.

oznacz moderatorów

owady-2
#9 Pomysłodawca#

@Cobra  Rany boskie. Jak kupujący ma Smarta, a sprzedajacy nie ma, to kupujacy nie może korzystac ze smarta i musi zapłacic za wysyłkę

oznacz moderatorów

Cobra
#2 Obserwator#

@owady-2 , i to jest odpowiedź która rzuca inne światło na tą sprawę. 

oznacz moderatorów