Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Jaki jest powód obciążenia mnie za przesyłkę, pomimo że mam wykupiony pakiet SMART i przesyłka do kupującego powinna być dla mnie bezpłatna?
Więc mam te bezpłatne przesyłki czy nie ?
@Cobra zdjęć nie widać, ważne jaką przesyłkę udostępniłeś i jak nadałeś, oraz czy kupujący miał smarta ?
zdjęcia dodałem (jak mniemam) prawidłowo (używając formularza).
Udostępniłem przesyłkę InPost, nadałem InPostem i dlaczego powinna mnie obchodzić kwestia czy kupujący ma SMART ?
Imho to niezależna kwestia.
Masz jeszcze zbyt niska range na gadanie i twoje fotki muszą zatwierdzić moderatorzy abyśmy mogli je widzieć
@ko_alka@la_nika@nat_not@_HolaOla_ - proszę o zatwierdzenie fotek
@Cobra zdjęcia są ukryte bo masz za niską rangę musi admin odsłonić, napisz czy dodałeś allegro inpost, czy kupujący nie zapłacił za smar i jak nadałeś paczkę ?
Kupujący musi mieć smart żeby był zakup smart !!!
@Cobra może kupujący zapłacił Tobie za przedmiot i za transport
zgadza się, zapłacił za przesyłkę, ale co to ma do rzeczy ?
Przecież to jego sprawa czy ma SMART czy nie ...
@Cobra skoro zapłacił za przesyłkę to Ty musisz zapłacić allegro !!!! Więc wychodzisz na 0 zł
Jak by miał smart to by nie płacił za wysyłkę i Ty również byś nie płacił !!!
aha, czyli jak on miałby SMART to nie zapłaciłby za przesyłkę a jak ja nie miałbym SMART'a to musiałbym dołożyć do interesu czyli opłacić przesyłkę z własnej kieszeni ?
Serio ? Nie wydaje Ci się że to bzdura ?
nie to nie jest bzdura.
kupujący bez smart= on płaci za przesyłkę
sprzedający bez smart= kupujący płaci za przesyłkę sprzedającemu, a ten z tej wpłaty opłaca przesyłkę. Ty nie jesteś stratny, a koszty zostają u kupującego.
Pieniądze od kupującego nie sa dla Ciebie tylko służą opłaceniu tej przesyłki.
a kto płaci za przesyłkę kiedy kupujący MA SMART a sprzedający NIE MA SMART ????.
I po co Allegro reklamuje w moim profilu że "Masz SMART możesz sprzedać z darmową dostawą" ???
Reklamuje i tak jest ale zawsze są warunki i tu także są.
@LEW433
tak wygląda zapis regulaminu:
Jeśli masz konto zwykłe (nie firmowe) i aktywny pakiet Smart! to każde Twoje ogłoszenie na Allegro Lokalnie z dostawą do Allegro Paczkomaty InPost, oznaczymy jako Smart!
Możesz wysłać 6 przesyłek z darmową dostawą Smart! na kwartał. W każdym kwartale odnowimy Twój limit przesyłek
Jeśli korzystasz z usługi Smart! na Start to Twój limit to 5 przesyłek, które możesz wysłać z darmową dostawą Smart! w czasie trwania programu
Kupujacy sprzedajacemu
sprzedajacy przewoźnikowi
@Monika__L zapytałem kto płaci za przesyłkę kiedy kupujący MA SMART (czyli de'facto nie płaci za przesyłkę) a sprzedający NIE MA SMART (czyli musi opłacić wysyłkę) ????
Allegro ???
No toz Ci odpowiedziałam
@Monika__L - zapytam inaczej. Kto i w jaki sposób pokrywa koszt przesyłki kiedy kupujący ma SMART a sprzedajacy - NIE i wysyła towar InPostem - generuje etykietę z systemu.
Kupujący kupił towar za 200PLN, ma SMART i w związku z tym zapłacił mi 200 PLN za towar - kto pokrywa należność za wysyłkę ?
Wg Ciebie - sprzedający z własnej kieszeni.
@Cobra Rany boskie. Jak kupujący ma Smarta, a sprzedajacy nie ma, to kupujacy nie może korzystac ze smarta i musi zapłacic za wysyłkę
@owady-2 , i to jest odpowiedź która rzuca inne światło na tą sprawę.