Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam, czy jak wystawiłem opcje kup teraz to jak ktoś skorzysta z tej opcji to ja przy aukcji będę widział że ktoś z niej skorzystał, że rozpoczął płatność kupujący? Czy kupujący potrzebuje od sdprzedajacego jakichs danych typu (nr tel) przy opcji kup teraz? Bo na mojej aukcji z opcją kup teraz kupujący niby skorzystał z tej opcji a na numer tel (sms/MMS) dostałem jaskis dziwna wiadomość z podejrzanym linkiem.
Z góry dziękuję za odpowiedź.
To może być próba wyłudzenia ,nie wchodź w takie linki .Po zakupie otrzymujesz od allegro dane kupującego i wysyłasz dopiero jak będą pieniądze na twoim koncie.
A mam zgłosić gdzieś tego użytkownika który próbował to zrobić?
Podejrzane oferty możesz zgłaszać na Allegro Phishing .
@Client:68883970 Cześć. Jeśli masz możliwość, załącz proszę screena tej wiadomości. Sprawdzimy to konto.
pierwszy scrren powinien być ostatnim. Po tej treści ta osoba juz nic nie napisala.
Ja pierwszy raz próbowałam cos sprzedać na allegro i ta osoba byla chetna zeby mi pomóc co widać po tresci.
@Client:68883970 My twoich obrazków nie widzimy, musi zatwierdzić moderator. Takie prośby o nr telefonu, jakieś zrzuty że zapłacił itd. to trąci oszustwem.
@LEW433 Że to może być oszustwo to czuć na odległość.
@Client:68883970 bardzo dziękuję za Twoje zgłoszenie. Zablokowaliśmy wskazane przez Ciebie konto. Na przyszłość to czy kupujący dokonał wpłaty możesz sprawdzić w tej zakładce, jeżeli nie ma tam informacji o zakończonej płatności nie wysyłaj przedmiotów. Tutaj znajdziesz bezpłatny kurs o sprzedaży i zakupach na Allegro Lokalnie, a w razie problemów możesz liczyć na pomoc naszej społeczności tutaj 🙂