anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Oszust- ma różne konta

electra831
#8 Zapaleniec#

Witam ,wczoraj zakupilam grę od tego Pana : https://allegro.pl/oferta/wolcen-lords-of-mayhem-pelna-wersja-steam-12478691511 . Hasła i loginu nie otrzymałam . Zero jakiegokolwiek odzewu z ich strony. Odpowiada mi tylko automat... Chciałam anulować zakup i kupić od kogoś innego. Moim oczom ukazała się taka oferta :         https://allegro.pl/oferta/wolcen-lords-of-mayhem-pelna-wersja-steam-11154885991 . Poczytałam o sprzedającym i okazało sie ,że widnieje tam ta sama miejscowość, nazwisko ,tylko imiona różne. Po braku odpowiedzi ze strony pierwszego Pana,wiem,że to oszustwo. Czy mogłabym prosić Moderację o sprawdzenie tych kont ?       

Nadmienię jeszcze,że dzisiaj napisałam do tego drugiego Pana i też odpowiedział mi automat... 

oznacz moderatorów
9 ODPOWIEDZI 9

ko_alka
Była Moderatorka
Była Moderatorka

@electra831 Cześć. Otrzymałaś już zapewnienie od sprzedającego, że sprawa zostanie rozwiązana. Jednak jeśli tak się nie stanie i sprzedający nie wyjaśni sprawy, to w ciągu 7 dni będziesz mogła wystąpić o zwrot pieniędzy z Allegro Protect.

oznacz moderatorów

electra831
#8 Zapaleniec#

Nie chodzi mi już o te pieniądze, nagłośniłam temat bardziej jeśli chodzi o tego oszusta... Proszę ,sprawdźcie te konta.

oznacz moderatorów

ko_alka
Była Moderatorka
Była Moderatorka

@electra831 Jeśli sprzedający nie rozwiąże tej sprawy, to podejmiemy odpowiednie kroki. 

oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg#

@electra831 Na jakiej podstawie twierdzisz, że to oszustwo?

oznacz moderatorów

electra831
#8 Zapaleniec#

Bo nie jestem na Allegro od miesiąca, wiem kiedy coś nie gra...Zainwestowałam tylko 30 zł ,jeśli to się okaże prawdą (a czuję ,że tak jest) ,to konta zostaną zablokowane i mniej ludzi oszukają.

oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg#

@electra831 Oba konta mają razem ~2000 pozytywnych komentarzy i ledwie kilka negatywów ale Ty czujesz, że to oszustwo.
Ja doskonale rozumiem Twoje niezadowolenie, że sprzedający nie odpowiada "natychmiast" ale weź pod uwagę, że są różne losowe przypadki i czasem może się zdarzyć obsuwa 🙂

oznacz moderatorów

electra831
#8 Zapaleniec#

Jak sie wczytasz w komentarze,część Nich jest od jednej osoby... Na obu kontach odpowiada automat, telefonu nie odbierają. Może się zdarzyć "obsuwa" ,ale o takiej "obsuwie" mogliby poinformować. A tak jestem bez kontaktu,towaru. Nie przychodzi mi nic innego do głowy jak oszustwo 😉

oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg#

@electra831 Na ogromnej ilości kont sprzedawców na allegro odpowiada "automat" - nic niezwykłego.
Skąd wiesz, że komentarze są od jednej osoby? Masz na to jakieś dowody?
Nawet jeśli są to czy zabronione jest kupowanie od jednego sprzedawcy i wystawianie mu komentarzy?
Wyobraź sobie, że są różne losowe przypadki. Ja np prowadzę jednoosobową działalność i jeśli dziś rano potrąci mnie samochód i trafię do szpitala to pierwsze co robię jak odzyskam świadomość to obdzwaniam klientów z allegro informując, że będzie "obsuwa", żeby się nie martwili 🙂 (oczywiście ironia)

Nie zrozum mnie źle - jestem po Twojej stronie ale jako sprzedający muszę zaprotestować kiedy nazywasz kogoś oszustem mając ku temu tak wątpliwe podstawy...

oznacz moderatorów

electra831
#8 Zapaleniec#

Czas pokaże 🙂 Dziękuję 😉

oznacz moderatorów