Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
https://allegro.lokalniepay.pl/oferta/170171222047685085611023803403424440952
czy ten link do oferty jest bezpieczny?
Dostałem od pana z Facebooka, aczkolwiek porównałem inne linki z ofert z allegro lokalnie, i różnią się.
Nie jestem pewny czy jest bezpieczny zakup.
Już teraz będę wiedzieć jak to działa. Ogłoszenie było wystawione gdzieś indziej, potem była informacja że na tym portalu coś nie działa i że wystawi ofertę na allegro lokalnie i został wysłany powyższy link.
Fałszywa strona, niestety oszustwo.
https://allegrolokalnie.pl-37cfd/oferta/zestaw-narzedzi-makita-szlifierka-wkretarka-wyrzynarka-zestaw/JoBl1m85THbxi8OPkR
A czy ten link jest prawdziwy pani odpisuje ale pewny nie jestem
@Client:139186844 @Link jest fałszywy. To oszustwo.
A ci co te linki wysyłają te też fałszywe osoby są czy jak ?
@Client:139186844 to są rasowi oszuści, a tak naprawdę, to jest bardzo dobrze zorganizowana grupa przestępcza
No a mogę coś zrobić żeby tą osobę zablokować czy coś bo ma konto na FB iść na policję jest zdjęcie może coś z tym zrobią .
@Client:139186844 na policje jak najbardziej możesz zgłosić, ale konto na FB jest albo fejkowe, albo skradzione
Jak tak można w biały dzień ludzi okradać.
Zakupiłam książkę od użytkownika, jednak po dokonaniu zakupu sprzedający poprosił mnie o płatność BLIK-iem poza systemem Allegro. Po dokonaniu płatności nie wysłał książki i przestał odpowiadać na wiadomości.
Zauważyłam również, że ogłoszenie nie zostało zdjęte i z anonimowego konta próbowałam ją ponownie kupić i znowu dostałam informację aby wpłacić blika. Zgłosiłam sprawę do Allegro, dysponuje screenami blika i propozycji sprzedaży. Allegro umywa oczywiście ręce i pozwala na sprzedaż oszustom. Co zrobić w takiej sytuacji?
Oczywiście że Allegro umywa ręce bo zakup odbył się poza ich platformą. Pozostaje Ci pójście na policję i nauczka żeby nie ufać losowym ludziom w sieci.
@Aribeeth a w jaki sposób Allegro ma zablokować możliwość płatności blik poza serwisem🤔, kopiłaś poza Allegro, więc Allegro umywa ręce, gdybyś dokonała płatności przez system, to mogła byś otworzyć dyskusję i nawet dostać kasę z AOK😉
Rozumiem, że nie zwrócą mi pieniędzy. Ale kiedy dysponuje dowodami oszustwa to chyba powinni chronić innych użytkowników? Użytkownik sprzedaje ten sam przedmiot kilka razy i zarabia korzystając z zasięgów jakie daje mu wystawienie produktu na allegro lokalnie. Można się temu przyjrzeć i zwyczajnie zablokować dalsze oszukiwanie swoich użytkowników.
@Aribeeth spokojnie, jeśli zgłosiłaś, to w wolnej chwili pewnie się nim zajmą
Wg nich nie narusza to żadnych zasad. Książka jest na topie więc użytkownik na pewno dobrze na tym zrobi, a ogłoszenie na ,zdublowany prezent, wygląda bardzo wiarygodnie. Wrazie co to nie kupujcie Dana Browna Tajemnica Tajemnic za 28 zł z Katowic.
@Aribeeth sprzedaż poza Allegro jest niezgodna z regulaminem, więc jeśli masz dowody, że proponował zrobić to poza serwisem, to powinni zareagować
Wysłałam im screen wiadomości i nic. Spróbuję kolejny raz.
@Aribeeth oki już sprawdziłem, to nie jest aukcja tylko ogłoszenie😉