anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Sprzedający wysłał link do oferty na komunikatorze, płatność tylko BLIK, czy to prawdziwa oferta?

MAMY ROZWIĄZANIE!
Client:106930527
#2 Obserwator

https://allegro.lokalniepay.pl/oferta/170171222047685085611023803403424440952  
czy ten link do oferty jest bezpieczny?

Dostałem od pana z Facebooka, aczkolwiek porównałem inne linki z ofert z allegro lokalnie, i różnią się.

Nie jestem pewny czy jest bezpieczny zakup.

oznacz moderatorów
1 245 ODPOWIEDZI 1 245
Client:98150628
#7 Wielbiciel

Już teraz będę wiedzieć jak to działa. Ogłoszenie było wystawione gdzieś indziej, potem była informacja że na tym portalu coś nie działa i że wystawi ofertę na allegro lokalnie i został wysłany powyższy link. 

oznacz moderatorów
Client:124928577
#2 Obserwator
oznacz moderatorów
KOGIEL_T
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Client:124928577  no to widać z daleka😉, a co kupiłeś tę przyczepę🤔

KOGIEL_T_0-1761282492418.png

oznacz moderatorów
Client:139186844
#2 Obserwator

https://allegrolokalnie.pl-37cfd/oferta/zestaw-narzedzi-makita-szlifierka-wkretarka-wyrzynarka-zestaw/JoBl1m85THbxi8OPkR 

A czy ten link jest prawdziwy pani odpisuje ale pewny nie jestem 

oznacz moderatorów
KOGIEL_T
#21 Demiurg ⭐⭐⭐
oznacz moderatorów
komis-bell
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Client:139186844 @Link jest fałszywy. To oszustwo. 

oznacz moderatorów
#2 Obserwator

A ci co te linki wysyłają te też fałszywe osoby są czy jak ?

oznacz moderatorów
KOGIEL_T
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Client:139186844  to są rasowi oszuści, a tak naprawdę, to jest bardzo dobrze zorganizowana grupa przestępcza

oznacz moderatorów
#2 Obserwator

No a mogę coś zrobić żeby tą osobę zablokować czy coś bo ma konto na FB iść na policję jest zdjęcie może coś z tym zrobią .

oznacz moderatorów
KOGIEL_T
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Client:139186844  na policje jak najbardziej możesz zgłosić, ale konto na FB jest albo fejkowe, albo skradzione  

oznacz moderatorów
#2 Obserwator

Jak tak można w biały dzień ludzi okradać. 

oznacz moderatorów
Aribeeth
#1 Nowicjusz

Zakupiłam książkę od użytkownika, jednak po dokonaniu zakupu sprzedający poprosił mnie o płatność BLIK-iem poza systemem Allegro. Po dokonaniu płatności nie wysłał książki i przestał odpowiadać na wiadomości.
Zauważyłam również, że ogłoszenie nie zostało zdjęte i z anonimowego konta próbowałam ją ponownie kupić i znowu dostałam informację aby wpłacić blika. Zgłosiłam sprawę do Allegro, dysponuje screenami blika i propozycji sprzedaży. Allegro umywa oczywiście ręce i pozwala na sprzedaż oszustom. Co zrobić w takiej sytuacji? 

oznacz moderatorów
Yxwqz
#9 Pomysłodawca

Oczywiście że Allegro umywa ręce bo zakup odbył się poza ich platformą. Pozostaje Ci pójście na policję i nauczka żeby nie ufać losowym ludziom w sieci.

oznacz moderatorów
KOGIEL_T
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Aribeeth  a w jaki sposób Allegro ma zablokować możliwość płatności blik poza serwisem🤔, kopiłaś poza Allegro, więc Allegro umywa ręce, gdybyś dokonała płatności przez system, to mogła byś otworzyć dyskusję i nawet dostać kasę z AOK😉 

oznacz moderatorów
Aribeeth
#1 Nowicjusz

Rozumiem, że nie zwrócą mi pieniędzy. Ale kiedy dysponuje dowodami oszustwa to chyba powinni chronić innych użytkowników? Użytkownik sprzedaje ten sam przedmiot kilka razy i zarabia korzystając z zasięgów jakie daje mu wystawienie produktu na allegro lokalnie. Można się temu przyjrzeć i zwyczajnie zablokować dalsze oszukiwanie swoich użytkowników. 

oznacz moderatorów
KOGIEL_T
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Aribeeth  spokojnie, jeśli zgłosiłaś, to w wolnej chwili pewnie się nim zajmą

oznacz moderatorów
Aribeeth
#1 Nowicjusz

Wg nich nie narusza to żadnych zasad. Książka jest na topie więc użytkownik na pewno dobrze na tym zrobi, a ogłoszenie na ,zdublowany prezent, wygląda bardzo wiarygodnie. Wrazie co to nie kupujcie Dana Browna Tajemnica Tajemnic za 28 zł z Katowic. 

oznacz moderatorów
KOGIEL_T
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Aribeeth  sprzedaż poza Allegro jest niezgodna z regulaminem, więc jeśli masz dowody, że proponował zrobić to poza serwisem, to powinni zareagować

oznacz moderatorów
Aribeeth
#1 Nowicjusz

Wysłałam im screen wiadomości i nic. Spróbuję kolejny raz. 

oznacz moderatorów
KOGIEL_T
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Aribeeth  oki już sprawdziłem, to nie jest aukcja tylko ogłoszenie😉

oznacz moderatorów