anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Sprzedający wysłał link do oferty na komunikatorze, płatność tylko BLIK, czy to prawdziwa oferta?

MAMY ROZWIĄZANIE!
Client:106930527
#2 Obserwator

https://allegro.lokalniepay.pl/oferta/170171222047685085611023803403424440952  
czy ten link do oferty jest bezpieczny?

Dostałem od pana z Facebooka, aczkolwiek porównałem inne linki z ofert z allegro lokalnie, i różnią się.

Nie jestem pewny czy jest bezpieczny zakup.

oznacz moderatorów
1 245 ODPOWIEDZI 1 245
Aribeeth
#1 Nowicjusz

Nie wiem co to za różnica. Ale mam dowody. Dwie konwersacje w których sprzedawana jest ta rzecz kolejny raz. I te konwersacje odbywają się poprzez platformę allegro. Także allegro umożliwia oszustwa, bo mimo dowodów ogłoszenie jest nadal widoczne. 

oznacz moderatorów
Aribeeth
#1 Nowicjusz

att.sVaY_IOhQ_B9fd_KgvTrcdm8mDz_PJ5Q_65gKAYYCCY Copy.jpeg

IMG_2708.jpeg

oznacz moderatorów
Aribeeth
#1 Nowicjusz

Proszę bardzo już dwa razy sprzedana. 

oznacz moderatorów
Aribeeth
#1 Nowicjusz

Sprawdziłam numer telefonu i jest również nieaktywny. Być może konto użytkownika zostało skradzione i ktoś się pod niego podszywa. Allegro na prawdę nie możecie nic z tym zrobić? Chociaż przyjrzeć się sprawie? 

oznacz moderatorów
komis-bell
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Aribeeth "Nie wiem co to za różnica."

Różnica jest taka, że przy ogłoszeniu sprzedaży transakcję i ewentualną płatność przeprowadzasz na własne ryzyko ustalając szczegóły ze sprzedającym.

Przy ofercie KUP TERAZ zawierasz umowę kupna sprzedaży z pośrednictwem serwisu Allegro.

Taki 'urok' ogłoszeń.

To tak jak z ogłoszeniem sprzedaży auta np. w gazecie - jeśli ktoś Cię oszuka to przecież nie będziesz kierować pretensji do wydawcy gazety. 

oznacz moderatorów
KOGIEL_T
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@komis-bell  dzięki, bo nie chciało mi się tłumaczyć😉, a tak swoja drogą, to nie wiem dlaczego to podpięli pod Blika , przecież , to zupełnie inna para kaloszy🤔

oznacz moderatorów