Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
https://allegro.lokalniepay.pl/oferta/170171222047685085611023803403424440952
czy ten link do oferty jest bezpieczny?
Dostałem od pana z Facebooka, aczkolwiek porównałem inne linki z ofert z allegro lokalnie, i różnią się.
Nie jestem pewny czy jest bezpieczny zakup.
Rozumiem, że nie zwrócą mi pieniędzy. Ale kiedy dysponuje dowodami oszustwa to chyba powinni chronić innych użytkowników? Użytkownik sprzedaje ten sam przedmiot kilka razy i zarabia korzystając z zasięgów jakie daje mu wystawienie produktu na allegro lokalnie. Można się temu przyjrzeć i zwyczajnie zablokować dalsze oszukiwanie swoich użytkowników.
@Aribeeth spokojnie, jeśli zgłosiłaś, to w wolnej chwili pewnie się nim zajmą
Wg nich nie narusza to żadnych zasad. Książka jest na topie więc użytkownik na pewno dobrze na tym zrobi, a ogłoszenie na ,zdublowany prezent, wygląda bardzo wiarygodnie. Wrazie co to nie kupujcie Dana Browna Tajemnica Tajemnic za 28 zł z Katowic.
@Aribeeth sprzedaż poza Allegro jest niezgodna z regulaminem, więc jeśli masz dowody, że proponował zrobić to poza serwisem, to powinni zareagować
Wysłałam im screen wiadomości i nic. Spróbuję kolejny raz.
@Aribeeth oki już sprawdziłem, to nie jest aukcja tylko ogłoszenie😉
Nie wiem co to za różnica. Ale mam dowody. Dwie konwersacje w których sprzedawana jest ta rzecz kolejny raz. I te konwersacje odbywają się poprzez platformę allegro. Także allegro umożliwia oszustwa, bo mimo dowodów ogłoszenie jest nadal widoczne.

Proszę bardzo już dwa razy sprzedana.
Sprawdziłam numer telefonu i jest również nieaktywny. Być może konto użytkownika zostało skradzione i ktoś się pod niego podszywa. Allegro na prawdę nie możecie nic z tym zrobić? Chociaż przyjrzeć się sprawie?
@Aribeeth "Nie wiem co to za różnica."
Różnica jest taka, że przy ogłoszeniu sprzedaży transakcję i ewentualną płatność przeprowadzasz na własne ryzyko ustalając szczegóły ze sprzedającym.
Przy ofercie KUP TERAZ zawierasz umowę kupna sprzedaży z pośrednictwem serwisu Allegro.
Taki 'urok' ogłoszeń.
To tak jak z ogłoszeniem sprzedaży auta np. w gazecie - jeśli ktoś Cię oszuka to przecież nie będziesz kierować pretensji do wydawcy gazety.
@komis-bell dzięki, bo nie chciało mi się tłumaczyć😉, a tak swoja drogą, to nie wiem dlaczego to podpięli pod Blika , przecież , to zupełnie inna para kaloszy🤔
Dokonałam wczoraj zakupu na allegro lokalnie pieniądze zeszły mi z konta nie widzę swojego zakupionego przedmiotu a pani która sprzedawała twierdzi ze płatność odrzucona
@Client:37943179 jak płaciłeś blikiem, to bardzo prawdopodobne, bo wczoraj mieli awarię, ale dla pewności podaj link do oferty
@Client:37943179 to nie jest link do Allegro, musisz z tym się zgłosić na policje
@Client:37943179 Na koncie, z którego piszesz, nie widzę żadnego zakupu na Allegro Lokalnie. W jaki sposób znalazłaś ofertę? Czy możesz przesłać link do niej?
Tak dostałam link w komunikatorze @Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
Ofertę znalazłam na ogłoszeniach na FB ale pani stwierdziła że wystawi na allegro lokalnie żeby było bezpieczniej
@Client:37943179 trochę bezpieczniej by było gdybyś kupiła na Allegro a nie na stronie pl-oferta9662447.icu