Witam,
Chciałbym się zapytać co można zrobić w sprawie oszustwa na allegro lokalnie jako osoba sprzedająca. Osoba która kupowała użyła niewiedzy mojej jak i zarówno drugiej osoby pośredniczącej w transakcji. Oszustwem okazała się "uwaga do dostawy" gdzie osoba kupująca wpisała "przelew bezpośredni PayU - wpłata zakończona". Roznosi się o sprzedaż produktu cyfrowego w grze, który został przekazany. Mam wszelkie dowody w postaci screenschotow i również 2 filmy wideo w których pokazane jest przekazywanie produktu zakupionego.
Proszę nie oceniajcie, nigdy z allegro nie korzystałem i kolega również chyba nic nigdy nie sprzedawał a kupująca osoba niestety dość mocno nas zmanipulowała bo wierzyłem, że ta osoba bardzo dobrze zna allegro ponieważ prowadzi konto firmowe...
Chciałbym się dowiedzieć czy w takiej sytuacji jest w ogóle możliwość odzyskania środków?
@Client:141996944 jak mówią nieznajomość przepisów szkodzi. Tak samo zasad sprzedaży na allegro.
Możesz zgłosić użytkownika w allegro i udać się na policję.
@Client:141996944 z jakiego konta wystawiałeś ofertę? Na tym koncie niestety nie widzę żadnej.
To było wystawione z tego konta 🙂
@Kr3i3K dzięki! Zgłosiłam konto kupującej do weryfikacji. W sprawie odzyskania środków, najlepiej będzie zgłosić się na policję.