anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Oszustwo na allegro lokalnie

Client:141996944
#7 Wielbiciel

Witam, 

Chciałbym się zapytać co można zrobić w sprawie oszustwa na allegro lokalnie jako osoba sprzedająca. Osoba która kupowała użyła niewiedzy mojej jak i zarówno drugiej osoby pośredniczącej w transakcji. Oszustwem okazała się "uwaga do dostawy" gdzie osoba kupująca wpisała "przelew bezpośredni PayU - wpłata zakończona". Roznosi się o sprzedaż produktu cyfrowego w grze, który został przekazany. Mam wszelkie dowody w postaci screenschotow i również 2 filmy wideo w których pokazane jest przekazywanie produktu zakupionego.

Proszę nie oceniajcie, nigdy z allegro nie korzystałem i kolega również chyba nic nigdy nie sprzedawał a kupująca osoba niestety dość mocno nas zmanipulowała bo wierzyłem, że ta osoba bardzo dobrze zna allegro ponieważ prowadzi konto firmowe... 

Chciałbym się dowiedzieć czy w takiej sytuacji jest w ogóle możliwość odzyskania środków? 

oznacz moderatorów
4 ODPOWIEDZI 4

Client:44052296
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Client:141996944 jak mówią nieznajomość przepisów szkodzi. Tak samo zasad sprzedaży na allegro.

Możesz zgłosić użytkownika w allegro i udać się na policję.

oznacz moderatorów

Syrena_zT
Moderatorka Allegro Gadane

@Client:141996944 z jakiego konta wystawiałeś ofertę? Na tym koncie niestety nie widzę żadnej. 

Alicja
   Moderatorka
oznacz moderatorów

Kr3i3K
#7 Wielbiciel

To było wystawione z tego konta 🙂 

oznacz moderatorów

Sa_nova

@Kr3i3K dzięki! Zgłosiłam konto kupującej do weryfikacji. W sprawie odzyskania środków, najlepiej będzie zgłosić się na policję. 

Sandra
   Moderatorka
oznacz moderatorów