anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Paczkomat gabaryt C 65-66cm

arturnowakowski1
#9 Pomysłodawca#

Witam

Taki pech że mam do wysłania kilka paczek i na gotowo będą miały 66cm, ale lekkie, do paczkomatu wejdzie, ale jak w praktyce to wygląda, czy jest jakaś tolerancja i wybaczają? Poproszę o rady w praktyce jak to wygląda, komu dołożyli dopłate odrzucili i  miał jakiś problem za nadwymiar, nadany nieprawidłowo itp

oznacz moderatorów
6 ODPOWIEDZI 6

Client:44052296
#21 Demiurg#

@arturnowakowski1 w paczkomatach InPost jest zapas 2 cm

oznacz moderatorów

vonNogay
#17 Koryfeusz#

@Client:44052296 no nie wiem, mi do skrytki C ciężko było wcisnąć paczkę nieprzekraczającą wymiarów, chociaż akurat chodziło o wysokość (41 cm), nie wiem jak z długością/głębokością.

oznacz moderatorów

pecela
#18 Luminarz#

@arturnowakowski1

Jeżeli chodzi o wymiary skrytek, to są różne wersje Paczkomatów i mogą wystąpić niewielkie różnice w ich wymiarach.

Do tego przesyłki są automatycznie ważone i mierzone w sortowni. Tak więc dopłata jest niemal pewna. Tu nie ma znaczenia czy się zmieści do skrytki w Paczkomacie. 

oznacz moderatorów

arturnowakowski1
#9 Pomysłodawca#

Sprawdzone info? W takim razie wyśle pocztą polską bo tam się pytałem i Pani w okienku machnęła ręką z ironicznym uśmiechem że za 1-2  cm nikt się nie przyczepi szczególnie jeśli paczka nie jest ciężka. 

oznacz moderatorów

Monika__L
#17 Koryfeusz#

Na poczcie się nikt nie przyczepi ale tu masz skrzynkę która nie jest z gumy i nic się nie naciagnie

malonrego. Uważam że InPost nie ma żadnych tolerancji ani zapasów. Mierzyłam paczkomat kiedyś i on ma śruby wystające wewnątrz i nie ma mapy o  wciśnięciu czegoś co ma 1 cm za dużo 

oznacz moderatorów

pecela
#18 Luminarz#

@arturnowakowski1

W przypadku Pocztexu, tolerancja wynosi +5% dla najdłuższego boku.

@Monika__L

Są różne generacje Paczkomatów. Stąd różne formy numeracji maszyn (różne generacje mają różny format numeracji). Niestety mogą się one nieznacznie różnić w wymiarach skrytek. 

oznacz moderatorów