Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam, kupujący u mnie reklamował zakup. Ja go przyjąłem i zwróciłem pieniądze. Twierdze że reklamacja była bezpodstawna, czy mogę ubiegać się o nałożenie bana na jego koncie, na Allegro. Zabawił się moim kosztem, marnując mi czas, robiąc zakup pod wpływem chwili.
Oczywiście że masz prawo, nie sądzę żeby Allegro zablokowało mu konto. Chyba że będzie się to powtarzać.
Można jakiś link, gdzie dokonuje się tego.
Ale żeby się powtarzały sytuacje, potrzebne są zgłoszenia. Podejrzewam że większość użytkowników tego nie robi, a później tacy ludzie mają używkę kosztem innych.
Za reklamowanie towaru nie banują.
Czytaj ze zrozumieniem, bezpodstawna reklamacja.
Za bezpodstawna też nikogo nie zbanuja. Kupujący ma prawo do reklamacji, a sprzedający nie musi jej uznawać, jeśli bezpodstawna.
Reklamację uznałem dla świętego spokoju, bo kupujący mnie nękał. Na tej zasadzie co opisałeś, to mogę np. kupić telewizor i po świętach go oddać.
@gad_gd_2006 jeżeli uznałeś reklamacje to w jaki sposób chce udowodnić, że była bezpodstawna? Allegro absolutnie nie zablokuje nikomu konta bo Ty twierdzisz, że reklamacja była bezpodstawna a uznałeś ją "dla świętego spokoju". Klient ma prawo składać reklamacje.
Trzeba było nie uznawać reklamacji a klienta zgłosić za "nękanie".
A taki, że odebrałem sprzęt, a on jest sprawny, taki jak był. Np. mogła być to chęć chwilowego użycia.
Trzeba było mi tak od razu doradzić. Poza tym powinno być coś takiego jak ostrzeżenia [chyba że są, a nie wiem tego], np. za 3 dostaje się bana. A sprawa dotyczy Allegro Lokalne, a tam jest wyraźny dopisek, odnośnie zwrotów.
Jak masz jakieś problemy/rozterki to zakończ działalność handlową na Allegro.
Kolejny który lamentuje.
To twoim zdaniem reklamacja byla bezpodstawna. Moze byla a moze nie byla.
A czytałeś uważnie, że sprawa dotyczy lokalnych. Odp. bez sensu. Następny chce zaistnieć.
Faktycznie w pierwszym poście jest info, ze to AL 😄
Jeszcze piszesz o banie na konto na Allegro 😄
Chyba powinieneś się trochę ogarnąć.
Za konstruktywne odp: LEW433, ares_, serwis-texas, dzx.
Zamykam temat, bo robi się bez sensu, skoro ludzie nie czytają nawet sensu zapytania.