Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
@ko_alka@mr_oma@la_nika@nat_not@_HolaOla_
Jestem nowa na miejscu sprzedającego, więc nie wiem czy jest to próba oszustwa i co powinnam zrobić, więc zamieszczam to tutaj. Klient prosi o podanie mojego maila (nie podałam).
@Client:40996395 Cześć. 🙂 Nie podawaj swojego adresu mejlowego, jest to próba wyłudzenia danych. Możesz zignorować tę wiadomość, konto zostanie zablokowane.
Świetnie, że zaczęłaś sprzedaż na Allegro Lokalnie - gdybyś miała jakieś pytania, to daj znać. Pomożemy Ci 🙂
Dzięki za odpowiedź 😊
Proszę Moderatora o pomoc również w takim przypadku ja podałam i co teraz
@klimona, zablokowaliśmy to konto. W ramach dodatkowej ostrożności warto abyś zmieniła hasło do logowania na skrzynkę pocztową - nie otwieraj żadnej podejrzanej wiadomości, ani nie klikaj w żaden link.
No wlasnie nie wiem czy tego nie zrobilam przekierowywało wtedy mnie na czat. I już w nic więcej nie klikałam.
Tak to jest oszust. Kupujący nie potrzebuje twojego adresu e-mail żeby coś od ciebie kupić. Nic nie podawaj i w nic nie klikaj bo możesz stracić pieniądze.
Oczywiście że to próba oszustwa, allegro nawet ostrzega.
Ja też dostałem prośbę o podanie maila a potem wiadomość (niby od Allegro) z linkiem do płatności. Wszystko od Client:105009564
Oczywiście oszust. Gdzie to można zgłosić?
@Client:40996395 Konto jest już zablokowane. Wiadomość mejlową możesz przesłać (za pomocą opcji "przekaż dalej") na phishing@allegro.pl