Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam, sprzedający mnie oszukał. Najprawdopodobniej użył do tego aplikacja API SCAM, przez co sfałszował wysłany przedmiot. U mnie w historii ofert nie widnieje żadna wysłana oferty ani nic z tych rzeczy. Dostałem informacje właśnie, że to może być API SCAM i mam z tym iść na policję, a następnie wysłać to POK. Czy jeżeli dostanę papiery od policji to mam je wysłać POK, a oni wyślą mi pieniądze? Czy jak to działa? Bo sprzedający raczej nie przyzna się do oszustwa od tak.
Owszem, właśnie idę na policję chociaż nie wiem czy to coś da bo Allegro umywa ręce od tej transkacji ze względu na brak możliwosci zweryfikowania dostawy.
To, że allegro nie ma możliwości zweryfikowania dostarczenia przedmiotu jest dość oczywiste. Warunkiem skorzystania z POKu nie jest zweryfikowanie przez allegro dostarczenia przedmiotu tylko fakt, że go nie otrzymałeś. Zgłoś sprawę na policje, poproś o wypisanie zaświadczenia o złożeniu zawiadomienia, poczekaj 14 dni i złóż wniosek do Allegro. Nie ma co marnować energii w bezsensownej dyskusji bo tak naprawdę tylko ty i sprzedający wie czy zamówiony przedmiot do ciebie. Pamiętaj, że Allegro też nie może oskarżyć drugiej osoby o wyłudzenie czy sfałszowanie informacji bez jasnych i klarownych dowodów (w tym przypadku przebieg śledztwa i zakończenie sprawy) - po prostu wychodzą z założenia, że zarówno sprzedający jak i kupujący mogą być ofiarami próby oszustwa i wyłudzenia.
Nie ważne jak bardzo zaparłby się sprzedający, że ww. przedmiot dostarczył - zgłaszaj sprawę na policję, a następnie do POK i gwarantuję Ci, że sprawa będzie miała pozytywny finał i za dwa tygodnie będzie po sprawie.
Kamil