anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Ponowna wysyłka na allegro lokalne.

Flinix
#7 Wielbiciel#

Witam, kupujący na allegro lokalnie nie odebrał paczki i chce ponownej wysyłki, czy mogę ponownie nadać książkę przez allegro czy muszę to zrobić poza systemem allegro?

oznacz moderatorów
8 ODPOWIEDZI 8

Czah-nik
#12 Orędownik#

Towar jest jego, niepotrzebnie odbierałeś paczkę zwrotną - niech przeleje Ci kasę za nadanie, musisz to zrobić poza allegro

oznacz moderatorów

Flinix
#7 Wielbiciel#

Jeszcze nie odebrałem, ale przecież wtedy trafi, gdzieś na magazyn i weź to stamtąd odzyskuj.

oznacz moderatorów

Czah-nik
#12 Orędownik#

Ale to problem kupującego, nie Twój. 

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

@Flinix Możesz nie odebrać jak ci radzi, ale jak kupujący chce opłacić, a jak kupujący otworzy dyskusję to takę nie znamy reakcji Allegro, a jest ona nieprzewidywalna.

oznacz moderatorów

Czah-nik
#12 Orędownik#

Tzn. tak... odpowiedzialność sprzedającego kończy się na etapie wysłania paczki. Jeżeli potem sprzedająca osoba prywatna nadaje ponownie paczkę poza systemem to tu zaczyna się niepewność jak paczka ulegnie uszkodzeniu. 

Ja bym tego nie ruszał, nie odbierał. Allegro nie ma nic do tego - wystarczy wskazać, że paczka została nadana. C2C nie ma obowiązku zwrotów, więc.. takie zagranie podciągałbym pod próbę zwrotu. 

Ew. problem nr 2, co jeżeli znowu nie przyjmie? Sprzedający będzie miał zbuka, bo będzie miał przy sobie cudzą rzecz. 

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Nie robi jak chce, a pytał czy da się wysłać przez Allegro czy poza!

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

@Flinix Robisz to poza systemem i obciążasz tym kupującego, zarówno powrotem przesyłki jak i ponowną wysyłką, chyba ze chcesz to wziąć na siebie.

oznacz moderatorów

Flinix
#7 Wielbiciel#

Długo sprzedawał na normalnym allegro,  to trochę kosmos między tym, a tym. 

Przecież za przesyłkę zwrotną chyba nie płacę?!

oznacz moderatorów