Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Kupujący chciał podania maila nawet wysłał screen informujący że taki mail sprzedającego jest potrzeby do kupienia produktu. Wysłało kliku chętnych na drugi dzień po wystawieniu telefonu.
Potem przyszła informacja w wiadomościach z allegro że produkt jest kupiony wygląda na autentyczny
🔔𝐓𝐰𝐨𝐣 𝐩𝐫𝐨𝐝𝐮𝐤𝐭 (𝐀𝐩𝐩𝐥𝐞 𝐢𝐏𝐡𝐨𝐧𝐞 𝐗 𝟐𝟓𝟔𝐠𝐛) 𝐳𝐨𝐬𝐭𝐚𝐥 𝐳𝐚𝐤𝐮𝐩𝐢𝐨𝐧𝐲
:biały_gruby_symbol_zaznaczenia:𝐖𝐲𝐬𝐥𝐚𝐥𝐢𝐬𝐦𝐲 𝐦𝐚𝐢𝐥𝐚 𝐳 𝐀𝐥𝐥𝐞𝐠𝐫𝐨, 𝐬𝐤𝐨𝐫𝐳𝐲𝐬𝐭𝐚𝐣 𝐳 𝐧𝐢𝐞𝐠𝐨, 𝐚𝐛𝐲 𝐨𝐭𝐫𝐳𝐲𝐦𝐚𝐜 𝐳𝐚𝐩𝐥𝐚𝐭𝐞 𝐳𝐚 𝐭𝐨𝐰𝐚𝐫
---------------------------------------------------------------
𝐃𝐳𝐢𝐞𝐤𝐮𝐣𝐞𝐦𝐲 𝐳𝐚 𝐤𝐨𝐫𝐳𝐲𝐬𝐭𝐚𝐧𝐢𝐞 𝐳 𝐮𝐬𝐥𝐮𝐠 𝐀𝐥𝐥𝐞𝐠𝐫𝐨.❤️
Cześć! |
Kupujący zapłacił za Twój towar i koszt dostawy. Ostatni krok: Kliknij "Potwierdź" i potwierdź zamówienie. I teraz najciekawsze Po kliknięciu na potwierdź przekierowuje na osobna stronę. Przez sekundę kraschmerd.ru/PXgmBy po drugiej sekundzie przekierowuje na stronę allegrolokalne.100243579.xyz/captcha na tej stronie wyskakuje informacja sprawdzenie połączenia sprawdzenie połączenie bezpieczeństwa z witryną do wpisania kod z obrazka po wpisaniu kodu z obrazka przekierowuje na stronę w której są do wybrania banki i jest na tej stronie prośba o zalogowanie się do swojego banku. Na szczęście w tym momencie żona zapaliła się czerwona lampka i już do banku się nie zalogowała. Po sprawdzeniu na stronie allgero moje ogłoszenie jest nadal aktywne nie zamknięte pomimo przysłanego maila że telefon został kupiony. Proszę o zablokowanie tych w/w stron. Wiadomością z informacją że jest potrzebny mail wysyłali użytkownicy: nikossy , client:28393236 , client:117581460 . Poniżej przysyłam 2 zdjęcia od oszustów oraz 3 zdjęcia po wejściu na swoją skrzynkę mailową. Proszę informację od Allegro z wyjaśnieniami jak taka sytuacja może być możliwa, oraz o informację co dalej w sprawie ponieważ pamiętajmy że w wiadomościach z allegro dostałem najprawdopodobniej fałszywa informację ze telefon został zakupiony.
🔔𝐓𝐰𝐨𝐣 𝐩𝐫𝐨𝐝𝐮𝐤𝐭 (𝐀𝐩𝐩𝐥𝐞 𝐢𝐏𝐡𝐨𝐧𝐞 𝐗 𝟐𝟓𝟔𝐠𝐛) 𝐳𝐨𝐬𝐭𝐚𝐥 𝐳𝐚𝐤𝐮𝐩𝐢𝐨𝐧𝐲 ....
|
@ekg040807 Cześć. To nie są wiadomości od Allegro (sprawdź adres nadawcy). Mejle możesz nam przesłać na phishing@allegro.pl (za pomocą opcji "przekaż dalej").
Żaden kupujący nie potrzebuje Twojego adresu mejlowego, to próba wyłudzenia danych.
Wysłałem te maile na phishing@allegro.pl proszę je sprawdzić i zablokować tych użytkowników oraz zablokować stronę która przekierowuje do wyłudzenia danych z banku.
Też miałam coś takiego od dziewczyny, która na facebooku chciała ode mnie coś kupić, prosiła o numer konta i mówiła że zamówi kuriera, nie wpisałam tego kodu, ale dziewczyna jak chyba zorientowała się że nic nie ugra to przestała odpisywać
Wielka jest skala tych oszustw.