Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzisiaj otrzymałam wiadomość o wystawiony przedmiot w wiadomości poproszono mnie o podanie maila więc go wysłałam. Po chwili otrzymałam maila z niby allegro lokalnie z prośbą o kliknięcie w link, jak mniemam to oszustwo na bank
Nr klienta od którego dostalam wiadomość
Niestety nie jestem w stanie wrzucić screena maila więc wklejam jego treść poniżej.
KUPUJĄCY DOKONAŁ ZAPŁATY ( SPRAWDŹ NIŻEJ).
WARTOŚĆ TOWARU
KOSZTY PRZESYŁKI
W związku ze wzrostem oszustw na naszym portalu Allegro Lokalnie musisz potwierdzić swoją tożsamość poprzez konto osobiste banku, z którego korzystasz - jest to jednorazowa weryfikacja, po której zostaniesz wpisany na oficjalną listę osób korzystających z usług portalu. Zgodnie z art. 286 § 1 k.k. oszustwem jest czynność polegająca na osiągnięciu korzyści majątkowej poprzez wprowadzenie w błąd innej osoby, posłużenie się wprowadzeniem w błąd lub niezdolnością do należytego pojmowania przedsiębranego działania. Pod pojęciem oszustwa rozumie się zarówno świadome zniekształcanie prawdy (oszustwo czynne), jak i ukrywanie prawdy (oszustwo bierne).- to jednorazowa weryfikacja, po której będziesz wpisany do oficjalnej listy osób korzystających z usług portalu
Po zaakceptowaniu zamówienia żeby odebrać wpłate od allegro group należy postępować zgodnie z poniższą instrukcją
1.KLIKNĄĆ "ZAAKCEPTOWAĆ ZAMÓWIENIE"
2.ZNALEŹĆ I KLIKNĄĆ W PRZYCISK "ODBIERZ ŚRÓDKI"
3.WYBRAĆ SWÓJ BANK
4.ZWERYFIKOWAĆ SIĘ ZA POMOCĄ KONTA BANKOWEGO
ŻEBY ZAAKCEPTOWAĆ ZAMÓWIENIE PROSIMY KLIKNĄĆ PONIŻEJ
ZAAKCEPTOWAĆ ZAMÓWIENIE!
Bezpieczeństwo płatności zapewnia technologia 3-D Secure, Verified by Visa i MasterCard SecureCode. Dane podane przy weryfikacji obsługuje protokoł HTTPS, ten protokół jest bezpieczny i chronie dane użytkownika, to znaczy że nikt nigdy nie dostanie tych danych. Coroczne potwierdzenie przez firmę standardu PCI DSS Level 1 (najwyższy poziom).
@malinkarcj Tak, to próba oszustwa. Konto klienta już zablokowaliśmy. Dziękujemy za zgłoszenie.