Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam został zakupiony odemnie przedmiot .z odbiorem osobistym ciągle prubuje się skontaktować z kupującym ale bez skutku a teraz wymusza wysyłke i podał mnie na allego że niedostarczyłem przesyłki a Allegro żąda numer nadania przesyłki niewiem kto tam pracuje na Allegro ale nawet nie sprawdził transakcji
prubuj dalej
rządaj pszeprosin !
!. Na Allegro tradycyjnym czy na Lokalne ?
2. Czy kupujący zapłacił czy miała być płatność przy odbiorze?
Kupujący zapłacił ,a forma to odbiur osobisty i 0 kontaktu a Allegro nawet nie wie co robi
@czarny3451 odeślij mu kasę, wyślij do allegro potwierdzenie zwrotu i z głowy, albo wyślij mu ten towar gdzie chce i na drzewo. A tak w ogóle- skoro zapłacił za towar, to jaka to pruba wyłudzenia? Czego?
pewnie chodzi o to, że sprzedający w takim razie poniesie dodatkowe koszty wysyłki.
@taniozehej Ale jak ma klienta z ciężkim przypadkiem myślenia- to co lepsze?
Gnieść się z nim? czy odesłać mu kasę jak pisałem i do widzenia, lub dla świętego spokoju wysłać. Dwa normalne wyjścia- ale on szuka trzeciego- w dół.
@pulkownik66 Na lokalne nie ma jak zwrócić kasy, chyba że może coś ułatwili.
Trzeba kupującego poprosić o numer konta do zwrotu. Czyli sytuacja patowa.
Moja propozycja: możesz mu wysłać, czym on tam chce ale w takiej sytuacji zażądaj dodatkowej wpłaty za koszt przesyłki.
Nie dzwoń, nie próbuj się z nim kontaktować bez wiedzy Allegro. Cała korespondencja tylko poprzez czat na stronie Allegro Lokalne.
Na pytanie Allegro numer przesyłki odpowiedz ze nie wysłałeś ponieważ w ofercie był odbiór osobisty. Możesz wysłać jeśli kupujący dopłaci za przesyłkę.
I jeszcze jedno, jeżeli naprawdę nie możesz mu wysłać bo masz jakieś przeciwwskazania, np: kwarantanna, albo kłopotliwy dojazd do poczty, a może jesteś chory to napisz że chcesz zwrócić pieniądze bo tak czy siak. Nikt w takiej sytuacji nie może cię zmusić do wysyłania.
W wszystko na Alegro ma wgląd lecz i tak nie odpowiada a Facet z alegro to jakiś **piiip**a naprawdę kojuj wkej i tyle jego roboty 1 taka sytułacja 11lat mam konto
@czarny3451 To wyślij w końcu jakąś kartkę na ten adres- poleconym i masz nr nadania.
@pulkownik66 ,@czarny3451 Pomysł dobry ale nie jakąś kartkę ale żądanie opłacenia kosztu wysyłki albo (lub oraz) żądanie numeru konta do zwrotu przedpłaty. Dobrze by było zachować sobie ksero/skan tej kartki.
No i będzie już stratny o koszt nadania listu poleconego. A co będzie dalej?
@br. Nie ma żadnego zwrotu przedpłaty, to miał być odbiór osobisty, a gość żąda wysłania. Z kolei Allegro żąda nr nadania, takie kwadratowe koło.
@pulkownik66 Wiem, śledziłem od początku. W tym Allegro jakichś niepiśmiennych zatrudniają albo może to automaty odpowiadają na zgłoszenia.
Powinien ktoś z moderacji zabrać głos żeby wyprostować sprawę. Już 4 dni i nikt się nie interesuje.
@cloudcloud , @_HolaOla_ , @nat_not zapraszamy !
@pulkownik66 Pruba cierpliwości.😁
Wystawione na lokalnym
@czarny3451 Dobra rada- wyłącz odbiór osobisty i pobranie, bo się jeszcze nie raz przejedziesz na tych opcjach, jeżeli ten ktoś się nie zjawi to masz problem z odzyskaniem opłaty transakcyjnej, to samo jest z pobraniem- ktoś nie odbierze paczki i już czujesz ile jesteś w plecy na takich akcjach. Pisz dalej do Allegro o tej sytuacji, żeby ci jakiś, stażysta z Ukrainy nie zamknął konta, bo nie umie dobrze przeczytać tematu.
@czarny3451 Skoro Allegro żąda numeru nadania, to kupujący chyba po zakupie wybrał wysyłkę? W ofercie był tylko odbiór osobisty?