Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Mocno się dzisiaj zdziwiłem zamknięciem mojej dyskusji na Allegro Lokalnie.
Zakupiłem otóż od sprzedawcy prywatnego kamerkę samochodową - był opis i zdjęcia - sama kamerka bez okablowania - wszystko tak jak chciałem, bo moja się taka właśnie zepsuła i chciałem bezproblemowo podmienić.
Po wymianie kilku-/nastu/ wiadomości i telefonów ze sprzedającym /miał problem z wysłaniem przez Allegro ONE/ zapłaciłem nawet za przesyłkę InPost, żeby sprawę załatwić i kamerke otrzymać. Przyszła po dwóch dniach do paczkomatu i po odpakowaniu okazało się, że nie jest to ta kamerka co w aukcji, tylko jej model "klon" produkowany przez tego samego producenta ale na rynek japoński - taki sam wygląd ale inna nazwa i inny symbol. Byłoby mi nawet wszystko jedno jak sie toto nazywa o ile by działało, ale niestety jest to wyrób na rynek specyficzny /JAPONIA/ i po włączeniu gada po japońsku. Nie da sie zmienić ustawień języka, bo jest TYLKO japoński!
Natychmiast po rozpakowaniu poinformowałem sprzedajacego, że to nie jest właściwy towar i napisałem że jeśli bedzie działać to ok /zatrzymam/, jeśli nie to odsyłam. Na drugi dzień napisałem że to się właśnie na nasz rynek nie nadaje, bo japoński etc. Żadnej odpowiedzi oczywiście, więc założyłem dyskusję za towar niezgodny z opisem. Jakież było moje zdziwienie po otrzymaniu dzisiaj powiadomienia, że dyskusja została przez Allegro zakończona słowami: "Sprzedający wydał decyzję reklamacyjną oraz ją uzasadnił i jako serwis nie możemy jej podważyć, w związku z czym podjąłem decyzję o zakończeniu dyskusji"
Wystarcza że sprzedający wstawił w dyskusji na każdą moją wiadomość kilkukrotnie /kopiuj : wklej/ tekst "Sprzedający po Rozmowie telefonicznej doszedł ze mną do porozumienia i stwierdził że zgadza się na zakup kamerki.Nie przyjmuję reklamacji z obawy na wysłanie uszkodzonej kamerki.Swoją Decyzję uzasadniam tym iż wiedział co kupuje i wiedział że jest to wersja bez okablowania w którym to opisie było Szczegółowo Wyszczególnione.Z Wyrazami Szacunku.Pozdrawiam Allegro" i Allegro przyznaje rację oszustowi !!!
No to jest super "decyzja reklamacyjna" - wystarczy stwierdzić że sie klient zgodził, a że zgodził się na coś innego niż dostał to już przecież nieistotne.
Przecież to jest aż nieprawdopodobne że taki portal /na którym kupuję od samego jego początków/ tak traktuje klientów i promuje oszusta. To tak jakbym wystawił model telefonu wiodącej marki, wziął zdjęcia z netu, napisał że bez ładowarki i już mogę wysłać byle jaki telefon, aby tylko podobny był - SUPER :o(
Ja mam jeszcze gorszą przeprawę ze sprzedającym . A allegro cały czas po stronie oszusta brak pieniędzy brak towaru brak odpowiedzi na pytania standard . Dyskusja nie rozwiązana i brak również pomocy z pok. Więc po 3 tygodniach walki w różny sposób sprawa prawdopodobnie trafi do sądu niestety. A czas będzie sobie leciał. . Allegro nie poczuwa się do pewnych sprzedawców niektórych którzy mają przywileje . A wystarczy znać parę osób w Poznaniu aby wiedzieć dla czego tak się dzieje . Rzecznik mówi że nic nie składamy że ona złoży wnioski również odnosnie alllegro że wprowadzają swoją polityka w błąd klientów
Super 😤
Czyli to standard - kasa przede wszystkim
Ehh - to wszystko tylko wnerwia i ma działać na zmęczenie pacjenta - ja już właśnie zmęczony jestem i nie mam ochoty się więcej szarpać.