Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam. Wystawiłem jako osoba prywatna na Allegro Lokalnie konsole Nintendo Switch z uszkodzonym oprogramowaniem, co wyraźnie zaznaczyłem w ogłoszeniu. Kupujący zakupił tą konsolę przez opcję " kup teraz" ze świadomością, że konsola jest wystawiona jako " uszkodzona", po odbiorze założył spór odnośnie tego że kontrolery są uszkodzone, a nie było to wspomniane w opisie. Nie było wspomniane, bo kontrolery do momentu wysłania działały w porządku. Kupujący najpierw chciał zwrócić całość, później chciał zwrot 200 zł l, później 150 zł ( takie targowanie) nie zgodziłem się z tym, w końcu chcę odesłania konsoli i zwrotu pieniędzy. W dyskusję włączył Serwis Allegro. Problem w tym, że jest to dla mnie niekorzystna sytuacja gdyż wysłałem konsole z działającymi kontrolerami ale ogólnie całe ogłoszenie miało status, że konsola jest uszkodzona, konkretnie oprogramowanie. Nie wiem co w tej sytuacji robić. Kupujący chce mi odesłać teraz konsole która świadomie kupił jako uszkodzona, a finalnie chce zwrócić jeszcze bardziej uszkodzoną. Straszy mnie policja itd. sam przyznał w dyskusji, że chce jak najwięcej ugrać, później, że jednak chcę zwrócić całość. Trochę skomplikowana sytuacja.
@bejbi1111 na czym polega te bardziej uszkodzenie? I na co konkretnie składa reklamację?
Musisz rozpatrzyć reklamację i zdecydować czy uznajesz roszczenie czy je odrzucasz. W razie uznania, możesz kontroler naprawić, wymienić lub obniżyć cenę konsoli. Możesz też zgodzić się na odstąpienia od umowy.
Decyzja należy do ciebie.
Ps. Kupujący nie może reklamować wady o której wiedział w chwili zakupu. Jeżeli w ogłoszeniu miałeś info o uszkodzeniu oprogramowania, to wada kontrolera się w to nie łapie.
Kupujący wiedział o wadzie oprogramowania, o wadzie kontrolerów nie wiedział nic, bo gdy wysyłałem konsolę kontrolery były sprawne dlatego nic na ten temat nie było w ogłoszeniu. Co w takiej sytuacji?
Skoro konsola nie działa bo ma skopane oprogramowanie to jak stqierdzil wadę kontrolera? No chyba że fizycznie uszkodzony dotarł do niego ale ty za paczle odpowiadasz do momentu nadania