Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam.
Kupujący dokonał zakupu telefonu. Zapłacił. Ten telefon został sprzedany wcześniej przez inny portal. Zwróciłem pieniędzy kupującemu. Została naliczona prowizja od sprzedaży
Co mam zrobić żeby nie płacić prowizji?
Napisz do Allegro w tej sprawie, załączając dowód zwrotu wpłaty. Zaznacz, że transakcja nie doszła to skutku; https://allegro.pl/pomoc/kontakt?kategoria=1b69d4ac-dd8e-4631-b724-47d66829753d&subjectId=71d604cc-a...
@xyz96 Tyle że z opisu wynika, że nie doszła do skutku z jego winy, więc szansa na zwrot prowizji raczej nikła.
"złote myśli" xyz96: "Sprzedawcy zawsze byli, są i będą moimi wrogami na AG."😄
@Ivaniuk7 Allegro Lokalnie? To wtedy możesz nie odzyskać pieniędzy za obsługę transakcji ( tam nie ma prowizji)
Czemu nie ma? U mnie już gorszy wypadek: Allegro Lokalne, kupiący wybrał opłatę gotówkę na miejsce i zniknął. Allegro to zdecydowało jak udana sprzedaż i naliczyło prowizje, ale żadnych pieniądz nie otrzymałem. Dodatkowe nie wiem co mogę podać jak potwierdzenie nieudanej transakcji...
Jeśli była to rzecz nie do podrobienia to możliwe że samo zdjęcie produktu pomoże, wszak jeśli nie masz siana to przedmiot nadal jest w Twoich rękach
@ThePasha zamieść zdjęcie znikającego klienta, pewnie oddadzą 😛
A tak na poważnie to z odzyskiwaniem prowizji jest masakra, Allegro traktuje sprzedających jako oszustów którzy próbują wyłudzić zwroty prowizji bez podstawy.
Ale nie dają nam żadnego sposobu zablokować **piiip**ów które licytują, ale później nie płacą!
I jeszli ja sprzedałem 1 towar z 1, to jak i dlaczego sprzedaje go ponownie tutaj??
Ja myślę tak:
Miałeś przedmiot, wystawiłeś go na Allegro, sprzedałeś, nie wysłałeś, nie wywiązałeś się z transakcji. Takie samo jest stanowisko kupującego, takie tez będzie stanowisko Allegro - nie wystawiaj towaru, którego nie możesz sprzedać (dotyczy to również jednoczesnej sprzedaży 1 sztuki towaru na innych portalach).