Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Nie rozumiem zwrotu "Możesz sprzedawać bez żadnych opłat na Allegro Lokalnie! Nie naliczymy prowizji, jeśli sprzedasz przedmiot wystawiony po czasie aktywacji zniżki."
Aktywowałem zniżkę u siebie na koncie, a tymczasem przy wystawianiu pojawiła się "opłata za sprzedaż 4.9% ceny sprzedaży". Czego nie rozumiem?
@q-rcze Na Lokalnie prowizja nie jest naliczana przy wystawieniu towaru, tylko po zapłacie przez kupującego, albo wtedy, gdy kupujący wybrał pobranie lub odbiór osobisty.
Ale to jest oszustwo. Zwrot "Możesz sprzedawać bez żadnych opłat na Allegro Lokalnie", bo w praktyce jak sprzedasz to naliczymy opłatę, inaczej to musiało by być - wystawiaj za darmo, jak sprzedasz to zapłacisz.
No niestety tak nie jest: https://allegro.pl/pomoc/dla-sprzedajacych/oplaty-za-sprzedaz-na-allegro-lokalnie/jakie-sa-oplaty-na...
Czyli niestety oszustwo i wprowadzanie w błąd, mydlenie oczu promocjami a w praktyce wychodzi jak widać 😞
@q-rcze nie jest to oszustwo, już tłumaczę.
Na Allegro Lokalnie nie pobieramy prowizji za sprzedaż ale opłatę za obsługę transakcji, którą pobieramy dopiero gdy kupujący zapłaci (w przypadku płatności z góry) lub wypełni formularz dostawy (w przypadku odbioru w punkcie i przesyłek za pobraniem) natomiast w większości kategorii nie pobieramy żadnych opłat za wystawianie ofert (wyjątek stanowią ofert w kategoriach: Samochody ,Motocykle i quady ,Maszyny ,Przyczepy, naczepyorazInne pojazdy i łodzie). O tym pisali inni forumowicze, natomiast Ty masz na myśli promocję Sprzedawaj bez opłat w te wakacje.
Zgodnie z regulaminem promocji: Użytkownicy, którzy spełnią warunki z pkt. 2 oraz potwierdzą udział w Promocji w zakładce Moje Allegro > Moja Sprzedaż > Usługi dla Sprzedających > Centrum Zniżek w przypadku zawarcia umowy sprzedaży za pośrednictwem Ogłoszenia z opcją „Kup Teraz” będą zwolnieni z opłaty za obsługę Transakcji przez Allegro.pl.
Czyli jeżeli spełniasz warunki i masz aktywną promocję w Centum zniżek to gdy sprzedaż produkt do 31.08.2021r nie pobierzemy opłaty za obsługę transakcji.