Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam mam następujący problem ,a mianowicie rozchodzi się o Allegro lokalnie
Wystawiłem aukcje przedmiotu, po zakończeniu aukcji umówiłem się z kupującym na odbiór osobisty (w końcu miało w tym pomagać allegro lokalne )
Transakcja zakończyła się sukcesem .
I w sumie byłby koniec historii gdyby nie to że...
po 5 dniach allegro wznowiło ofertę gdyż nie odnotowało wpłaty za przedmiot,początkowo zgłupiałem bo nie wiedziałem o co chodzi ,później zagłębiłem się w reguły i doczytałem że tak to działa.
Towar już sprzedany ,ofert odwołać nie można ,aukcji zakończyć nie można, do allegro pisze -reakcji brak ..
Czy ktoś jest wstanie udzielić mądrego wyjścia z tej sytuacji ,lub może opiekun z serwisu będzie mógł co zaradzić .????
@OnlySexyGirl proś pisz do allegro niech usuną choć jak piszesz są oferty i jest klops 😞 jedyne co to zakończ i poinformuj kupującego co i jak może trafisz na normalnego 🙂
Licytacje w Allegro Lokalnie są wiążące, dlatego nie ma możliwości odwołania ewentualnych ofert kupna. Jeśli w licytacji zostaną złożone oferty kupna, to po jej zakończeniu wygra najwyższa oferta.
Jeśli kupujący, który wygrał licytację nie zapłaci za przedmiot przez Allegro Finanse, wtedy transakcję uznamy za nieważną po 5 dniach od daty jej wygrania. Po zakończeniu oferty, skontaktuj się z klientem w celu ustalenia szczegółów finalizacji zamówienia.
Nie wiem czy doczytałeś że ja już aukcje zakończyłam dawno temu i przedmiot sprzedałam
Nie ma jak oznaczyć w licytacji odbioru osobistego i to jest chore
kupujący zapłacił przy odbiorze to po miał mi przelewać przez allegro ??
Aukcję zakończyć możesz już teraz, tyle tylko, że wygra ją najwyżej licytujący. Możesz też poczekać do końca licytacji, być może zwycięzca zam zrezygnuje z finalizacji, jeśli nie, musisz się z nim porozumieć, aby nie płacił i nie wypełniał formularza dostawy. W takiej sytuacji po 5 dniach aukcja wznowi się po raz kolejny, dopilnuj tego i zakończ ją gdy nie będzie jeszcze żadnych ofert - wtedy już się nie wznowi.
Czy aby na pewno aukcja zacznie się znów od ceny wywoławczej ??
Tak.
Dzięki za pomoc