Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam,
Mam mały problem odnośnie zamówienia dla kupującego. Chodzi o to że gdy przedmiot został sprzedany dostałem email o dostawie itd. paczkomat na jaki mogę wysłać przedmiot oraz dane kupującego i też tak uczyniłem, nadałem paczkę przez aplikacje inpost i wysłałem zamówienie. Kupujący otrzymał zamówienie ponieważ dostałem potwierdzenie z inpost. Problem pojawił się dzisiaj, ponieważ otrzymałem email w którym allegrolokalnie pyta mnie czy pamiętam aby wysłać paczkę....? trochę to dziwne bo w pierwszym emailu były dostępne same dane kupującego i na jaki paczkomat mam wysłać bez jakiegokolwiek przejścia w szczegóły a w emailu otrzymanym dzisiaj mam możliwość sprawdzić szczegóły i przejść zupełnie inny proces wysyłki. Trochę nie rozumiem mechanizmu działania allegrolokalnie ale chciałbym tą sprawę wyjaśnić, proszę o pomoc
@guigen
Napisz w wiadomości do kupującego nr przesyłki i że wysłana.
Allegro nie wie, że wysłałeś przedmiot, bo nie użyłeś ich etykiety (Allegro Inpost, to nie to samo co Inpost).
Napisałem do kupującego, niemniej ciągle mi widnieje w aukcji zakończonych że oczekuje na nadanie
@guigen jeśli nadałeś paczkę po za naszym systemem, to nie będzie możliwości wprowadzenia numeru listu przewozowego i zamówienie będzie widniało jako oczekujące na nadanie.
to co mam zrobić w takiej sytuacji żeby nie było później niedomówień ?
@guigen Nic nie musisz robić.
Jeśli wysłałeś kupującemu nr. listu przewozowego, paczka jest doręczona i kupujący nie zgłosił problemów to wszystko jest ok.
ok dziękuję