Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Cześć
Sprzedałem aparat na allegro lokalnie, wpłaciłem należną prowizję lecz nie mam nadal w zakladce zamówienia (allegro głowne) ze sprzedałem przedmiot... Co robię źle? Obecnie nie mam możliwości wysyłki ( konto jest aktywne pod sprzedaż)
No to zobacz w sprzedanych na Lokalnie 🙂
Właśnie w to wchodzę i co dalej? Nie mogę albo nie potrafię wejść chociażby w wysyłkę aby można było wysłać. Natomiast mam dane kupującego itd... ehh tak to jest jak się człowiek nie zna
Tam nadasz systemowo tylko przez InPost, link wyżej.
Pozostałe metody nadajesz ręcznie, tradycyjnie.
Chyba że jeśli posiadam te dane, mam nadać poprostu paczkę w paczkomacie no ale gdzie w takim razie kupujacy zapłaci za płatność jak nie mam możliwosci wpisania numeru konta
@Vskyinteractive Tu masz opisane jak nadać z All :https://allegro.pl/pomoc/dla-sprzedajacych/zarzadzanie-sprzedaza-na-allegro-lokalnie/jak-nadac-przes...
@Vskyinteractive a masz za pobraniem czy przedpłata ? wysyłasz jak zobaczysz kasę w zakładce Środki i historia operacji.
Za pobraniem
@Vskyinteractive no to masz dane i teraz nadaj kupującemu, a numer konta podasz na druku nadania, jak klient odbierze paczkę, kasę dostaniesz na konto 🙂
@Vskyinteractive No to wyślij za pobraniem, ale tradycyjnie, nie przez Allegro. Systemowo tego nie zrobisz. Co tam kupujący wybrał? Kuriera? No to zamawiasz kuriera i wysyłasz za pobraniem.
Ok już chyba czaję, dziękuję:)
@Vskyinteractive Masz zapłatę za towar, nie masz kasy, klient nie zapłacił, ma 5 dni. Nie wysyłaj towaru. Na AL powinieneś mieć tu:https://allegrolokalnie.pl/konto/oferty/sprzedane
@LEW433 Znowu wszystko mylisz, pytającemu nie o to chodzi. Jakie 5 dni? Co ma nie wysłać, skoro sprzedał i prowizję opłacił ??
@Vskyinteractive zerknij do zakładki sprzedane
Jak dałeś allegro paczkomat to nadasz z poziomu konta a jak inna dostawę to trzeba samemu ogarnąć wysyłkę 😄
Tu masz instrukcję do paczkomatów allegro
Problem w tym że:
@Vskyinteractive a jaką dałeś formę dostawy ? jak inna niż allegro paczkomat to musisz na własna rękę nadać 😞
a masz kasę za zamówienie w zakładce Środki i historia operacji.
Inpost i przesyłka za pobraniem
@Vskyinteractive No to wejdź na stronę InPost i zamów kuriera InPost za pobraniem lub wyślij paczkomatem za pobraniem, ale tradycyjnie, nie przez Allegro 🙂
Myślałem że przez allegro lokalnie będę mieć możliwość kliknięcia linku do Inpost żeby wygenerować etykietę
@Vskyinteractive Masz taką możliwość, link masz wyżej, ale nie za pobraniem. Za pobraniem wysyłasz ręcznie.