anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

dlaczego sprzedający nie otrzymał mojej wpłaty

fair_play12
#7 Wielbiciel#

Na Allegro Lokalnie zakupiłem bagażnik rowerowy z dostawą kurierem i w dniu 29 kwietnia 2025 wpłaciłem całą kwotę wraz z przesyłką na konto Allegro. Ponieważ sprzedający nie potrafił mi dostarczyć towaru rozpocząłem dyskusję. Doszliśmy do porozumienia że odbiorę osobiście bagażnik w mieście oddalonym o 200 km. od mojego miejsca zamieszkania. Bagażnik odebrałem osobiście w dniu 2 maja 2025 roku co potwierdziłem pisemnie i zakończyłem dyskusję. Przekazałem również sprzedającemu potwierdzenie polecenia przelewu na całą kwotę. Sprzedający w dniu dzisiejszym czyli 08.05.2025 wysłał mi wiadomość że nie otrzymał środków od Allegro  Jak sprawdzić czy sprzedający rzeczywiście nie nie otrzymał przelewu od Allegro ? Jaki może być powód dlaczego Allegro nie wypłaciło środków  sprzedającemu ?

oznacz moderatorów
6 ODPOWIEDZI 6

AnnaG-Antyki
#21 Demiurg#

Wejdż w MOJE ZAKUPY - KUPIONE - SZCZEGÓŁY ZAMÓWIENIA i zobacz jaki jest status płatności. Jeśli pisze zakup opłacony to kasę na pewno dostał. Jeśli zaś jest tam coś w stylu transakcji anulowanej, ewentualnie w toku to kasa powinna wrócić na Twoje konto.

Inną sporawą jest, że prywatni wystawiają ale nie sprawdzają jak portal działa. Jest spora szansa, że kasę ma na Allegro Finanse i sobie nie umie wypłacić. Jeśli masz tam zakup opłacony to każ mu wejść tu i sobie ustawić konto do wypłat i wypłacić. To już nie Twój problem tylko jego... Środki i historia operacji - Allegro

(Allegro dzieli użytkowników, by rządzić).
oznacz moderatorów

RaBarbar_ka
Moderatorka
Moderatorka

@fair_play12 w naszym systemie zamówienie widnieje jako opłacone. 

Basia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

fair_play12
#7 Wielbiciel#

Dziękuję za informację. Może trzeba pomóc Panu który sprzedał mi bagażnik. Wiem że pieniądze wpłaciłem i w waszym systemie mam opłacony zakup. Pan R. to starszy człowiek może ma jakiś problem z wypłatą z konta Allegro. Proszę jeżeli jest taka możliwość sprawdzić jaki jest problem w wypłatą środków przez Pana R. nick  (RMay1946) i mu pomóc.

oznacz moderatorów

RMay1946
#1 Nowicjusz#

oznacz moderatorów

w_kiwi
Moderatorka
Moderatorka

@RMay1946 O co wnioskujesz? 🙂

Wiktoria
   Moderatorka
oznacz moderatorów

KOGIEL_T