Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Na Allegro Lokalnie zakupiłem bagażnik rowerowy z dostawą kurierem i w dniu 29 kwietnia 2025 wpłaciłem całą kwotę wraz z przesyłką na konto Allegro. Ponieważ sprzedający nie potrafił mi dostarczyć towaru rozpocząłem dyskusję. Doszliśmy do porozumienia że odbiorę osobiście bagażnik w mieście oddalonym o 200 km. od mojego miejsca zamieszkania. Bagażnik odebrałem osobiście w dniu 2 maja 2025 roku co potwierdziłem pisemnie i zakończyłem dyskusję. Przekazałem również sprzedającemu potwierdzenie polecenia przelewu na całą kwotę. Sprzedający w dniu dzisiejszym czyli 08.05.2025 wysłał mi wiadomość że nie otrzymał środków od Allegro Jak sprawdzić czy sprzedający rzeczywiście nie nie otrzymał przelewu od Allegro ? Jaki może być powód dlaczego Allegro nie wypłaciło środków sprzedającemu ?
Wejdż w MOJE ZAKUPY - KUPIONE - SZCZEGÓŁY ZAMÓWIENIA i zobacz jaki jest status płatności. Jeśli pisze zakup opłacony to kasę na pewno dostał. Jeśli zaś jest tam coś w stylu transakcji anulowanej, ewentualnie w toku to kasa powinna wrócić na Twoje konto.
Inną sporawą jest, że prywatni wystawiają ale nie sprawdzają jak portal działa. Jest spora szansa, że kasę ma na Allegro Finanse i sobie nie umie wypłacić. Jeśli masz tam zakup opłacony to każ mu wejść tu i sobie ustawić konto do wypłat i wypłacić. To już nie Twój problem tylko jego... Środki i historia operacji - Allegro
@fair_play12 w naszym systemie zamówienie widnieje jako opłacone.
Dziękuję za informację. Może trzeba pomóc Panu który sprzedał mi bagażnik. Wiem że pieniądze wpłaciłem i w waszym systemie mam opłacony zakup. Pan R. to starszy człowiek może ma jakiś problem z wypłatą z konta Allegro. Proszę jeżeli jest taka możliwość sprawdzić jaki jest problem w wypłatą środków przez Pana R. nick (RMay1946) i mu pomóc.
@RMay1946 O co wnioskujesz? 🙂
@w_kiwi poczytaj tutaj: https://spolecznosc.allegro.pl/t5/kupuj%C4%85cy-o-allegro-lokalnie/dlaczego-sprzedaj%C4%85cy-nie-otr... , to się dowiesz o co wnioskuje Pan Ryszard 😉