anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Sprzedaż na Lokalnie i koszt dostawy

wopiga
#7 Wielbiciel#
  • Witam. Sprzedałem przedmiot na Allegro Lokalnie. Wybrana opcja dostawy to Paczkomat 24/7 InPost - przedpłata. Kwota z automatu 12,99zł. Jak to teraz wysłać? Poprzez stronę InPost?
  • Kwota zapłaty będzie wyższa że względu na wielkość paczki!!
  • Jak to ogarnąć?
  • W saldzie brak jeszcze kwoty! 
oznacz moderatorów
8 ODPOWIEDZI 8

Skill_Player
#14 Krzewiciel#

@wopiga  Musisz zarejestrować się na stronie Inpost - menedżer paczek, utworzyć tam konto a później powiązać to konto z kontem Allegro aby wysyłać za 8.99zł

oznacz moderatorów

wopiga
#7 Wielbiciel#

Ale to nie jest Allegro Paczkomaty InPost tylko jakby poza?!

Myślałem że po sprzedaży wyskoczy w oknie Sprzedaży link do przejścia na InPost o opłaceniu paczki z kwotą 12,99zł

oznacz moderatorów

xyz96
#21 Demiurg#

@wopiga Na Lokalnie wysyła się tak; https://allegro.pl/pomoc/dla-sprzedajacych/zarzadzanie-sprzedaza-na-allegro-lokalnie/jak-nadac-przes...

Kupujący musi wybrać paczkomat Allegro InPost za 8.99 zł. Wszystko inne nadajesz poza Allegro, bezpośrednio ze strony przewoźnika. 

oznacz moderatorów

kolekcjoner608
#21 Demiurg#

Po zarejestrowaniu na stronie in postu i połączeniu konta z allegro i wybraniu odpowiedniej względem wielkości paczki skrytki ,koszt wysyłki będziesz miał taki sam 8,99 zł . Przed wydrukowaniem etykiety zmierz dobrze do jakiej skrytki się zmieści paczka i taki rozmiar zaznacz.

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@wopiga aby nadawać przesyłki z poziomu Allegro Lokalnie konieczne jest udostępnienie metody Allegro Paczkomaty InPost, wówczas przesyłka kosztuje 8,99 zł, a etykietę generujesz w tej zakładce
W przypadku Twojej sprzedaży konieczne będzie wygenerowanie etykiety poza Allegro na stronie przewoźnika. Możesz skorzystać z Managera przesyłek lub szybkich nadań. Przykro mi, ale metoda opisana przez @Skill_Player dotyczy przesyłek z Allegro nie z Allegro Lokalnie, więc w tym przypadku opłata za nadanie będzie zależała od gabarytu. 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

Agent555
#19 Nestor#

La nika - czy mogę na allegro lokalnie, wybrać opcję 

Paczkomat InPost 24/7 przedpłata za 12.99 i nadać w paczkomacie bez drukowania etykiety. W aplikacji InPost podac dane swoje i odbiorcy i wysłać bez etykiety . Z tego co wiem to allegro lokalnie nie koniecznie musi być etykieta. To fakt że zamiast 8.99 zapłacę 12.99 czyli troszkę więcej.

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@Agent555 możesz wygenerować etykietę w aplikacji InPost Mobile i nadać ją w paczkomacie, wówczas nie będzie konieczności drukowania etykiety, ale przesyłka nie będzie powiązana z Allegro Lokalnie. 
@wopiga to jest sugerowana przez nas kwota, a dotyczy najmniejszego gabarytu w tej metodzie dostawy. Możesz edytować to pole na formularzu wystawiania jeśli wiesz, że paczka nie zmieści się do najmniejszej skrytki.  

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

wopiga
#7 Wielbiciel#

No właśnie, tak pomyślałem. Dlatego zwiększyłem trochę kwotę sprzedawanego przedmiotu. 

Zaznaczam to nie Allegro Paczkomaty. Tutaj instrukcję znam. 

Miałem opcję dotyczącą Paczkomatu z przedpłatą tylko Paczkomaty 24/7 InPost. Tylko dlaczego podana kwota była 12,99zł. Przecież nie podawałem gabarytu??? 

oznacz moderatorów