anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Sprzedaje rzeczy od 1 zł po zakończonych licytacjach osoby w większości nie kupują ???

Bastexx
#8 Zapaleniec#

Nie rozumiem po co ludzie licytują jak nie mają zamiaru zakupić ? 

Niektórzy nawet się nie odezwą kamień w wodę ... 

oznacz moderatorów
13 ODPOWIEDZI 13

mwmonety
#21 Demiurg#

Wystawiaj na normalnym allegro a nie Lokalnym ,tam też trafiają się tacy co licytują dla zabawy ale jest tam takich znacznie mniej.

oznacz moderatorów

Bastexx
#8 Zapaleniec#

Dziękuję za podpowiedź ale trzeba mieć firmę aby wystawiać na allegro tym "zwykłym " ? 

Patrze i nie mogę nić wystawić ? 

oznacz moderatorów

Pszczola2013
#12 Orędownik#
Zwykłe Allegro a Allegro lokalnie – różnice

Po pierwsze – chcąc sprzedać produkt jako osoba prywatna, nie możemy wybrać platformy samodzielnie – od razu kierowani jesteśmy na Allegro Lokalnie. Jak wystawić przedmiot na Allegro nie lokalnie? Musimy posiadać konto firmowe.

Nie wiem czy to jeszcze aktualne.

oznacz moderatorów

vonNogay
#17 Koryfeusz#

@Pszczola2013 @Bastexx tak się wystawia na zwykłym Allegro:

all.jpg

Uważam jednak, że będąc osobą prywatną i niewiele sprzedając nie ma sensu wystawiać licytacji na Allegro, będziemy daleko w wynikach wyszukiwania, np. na 186 stronie i nikt naszej aukcji nie zobaczy, jeśli się nie ma dobrej jakości sprzedaży to będzie zero wyświetleń przez 10 dni.

Natomiast na allegro lokalnie aukcja jest po wystawieniu na pierwszej stronie wyników wyszukiwania i jest sporo wejść.

Niestety zwykłe Allegro jest dobrym serwisem do sprzedaży tylko dla firm i to takich z dużą sprzedażą 😞

oznacz moderatorów

Pszczola2013
#12 Orędownik#

vonNogay Nie wiem jak funkcjonuje lokalnie bo ja nawet nie mam takiej opcji na swoim allegro. Ja mam  sprzedaż na firmę i masz rację trzeba mieć dużą sprzedaż i najlepiej własny lokal i bez pracowników. Ja tak mam, w swoim mieszkaniu i sama się wszystkim zajmuję, gdybym miała kogoś zatrudnić albo wynająć lokal wyszłabym na zero 😞

oznacz moderatorów

Pszczola2013
#12 Orędownik#

Bastexx Nie ma sensu wystawiać od 1 zł bo dopłacisz do sprzedaży. Prowizja od sprzedaży + prowizja od wysyłki (nawet jak masz smart to płacisz). Sprawdzaj na bieżąco rachunek do allegro bo potem niemiłe zaskoczenie. Na allegro zwykłym są duużo większe prowizje niż na lokalnym.

Jak ktoś coś kupił za 1 zł i nic więcej nie wylicytował to woli zrezygnować niż płacić 1 zł za produkt ale już za wysyłkę sporo, bo smart jest od 40/45. Nie wiem jak jest na lokalnym ale jak masz do każdego zakupu osobną wysyłkę a nie pakujesz produktów razem to też jest to dodatkowy koszt.

Ponadto w allegro lokalnie kupujący może odesłać produkt jeśli TY się zgodzisz, a na zwykłym nie (a przynajmniej na zwykłym ale na koncie firmowym można oddać bez podania powodu)

oznacz moderatorów

Bastexx
#8 Zapaleniec#

Dziękuję 

Prowizja jest około 7 % 

To są rzeczy które jestem w stanie oddać za przysłowiową złotówkę porządki garażowe 🙂 

Kwota do smarta nie dochodzi 😉 

oznacz moderatorów

Pszczola2013
#12 Orędownik#

7% to rewelacja. Na zwykłym to nawet 30% (prowizje od sprzedaży, prowizje od wyróżnień, prowizje od wysyłki itp.) przynajmniej w tych kategoriach w których ja sprzedaję.

To skoro i tak się Panu opłaca to warto wystawiać ponownie, a nóż ktoś w końcu kupi i zapłaci. Zawsze też po zakonczeniu aukcji może Pan wysłać sms do kupującego z informacją o wygranej aukcji, może to prędzej skłoni do zapłaty 🙂

oznacz moderatorów

Bastexx
#8 Zapaleniec#

OMG 30 % 

Tu jest właśnie tak że dopóki kupujący nie zapłaci nie widać żadnych danych kompletnie nic ... 

oznacz moderatorów

Pszczola2013
#12 Orędownik#

to w zwykłm widać zaraz po zakupie, ale nie jako jedna kwota żeby nie bić po oczach od razu np. 25zł tylko np.

kwota od sprzedaży - 6,99

kwota od sprzedaży wyrożnionej - 9,99

a po wygenerowaniu kwota za wysyłkę (nawet jak ktoś ma SMART) to sprzedawca płaci nawet 8 zł (zależnie od wartości zamówienia) za wysyłkę która jest za darmo dla kupującego, ale dla sprzedawcy już nie.

Dlatego myślę że sprzedając np. za 1 zł można zapłącić powizji 10zł

oznacz moderatorów

Pszczola2013
#12 Orędownik#
oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

@Bastexx Nie opłaca się sprzedawać na Allegro rzeczy za 1zł, chyba ze utworzysz jakieś pakiety. Teraz to  O.  L  X albo do śmietnika>niestety.

oznacz moderatorów

vonNogay
#17 Koryfeusz#

@LEW433 o l x albo allegro lokalnie

oznacz moderatorów