Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
taki tekst w wiadomościach systematycznie otrzymuje od pseudo-kupującego w j. Angielskim
spodziewam się oszustwa, ale nie bardzo wiem jak działa
spokojnie ja się nie nabiorę.. ale ktoś może wie na czym polega fenomen tych ludzi?
poniżej kopia.
Hi, I'm interested in your lodówka. Is this still available? If so, email me here dianajerson610@gmail.com with your personal email? Cheers.
Dobrze że jesteś bystry takich prób podejścia klienta i zrobienia go na szaro jest tu mnóstwo ,blokują im konta a ci się rodzą od nowa.
@armin Będzie Cię zachęcał do kontaktu poza Allegro, potem przedstawi sfałszowane potwierdzenie wpłaty i będzie nalegał na wysyłkę. Nie wyślesz, otrzymasz lipne powiadomienie niby od Allegro o możliwej blokadzie konta. Może też nalegać na zapłacenie jakiejś kwoty w celu pokrycia kosztu wysyłki, który rzekomo zostanie zwrócony podczas zapłaty. Ludzie się na to nabierają i wysyłają towar bez pieniędzy, albo chcąc sprzedać towar sami płacą oszustowi.
no jasne wyślę mu lodówkę pewnie kurierem do Zimbabwe albo Maroka 🙂
już lecę ... pakować 🙂
@armin Nie masz kasy na koncie nie wysyłasz, oszustwo.
odpowiedziałem mu spi..r.ALAJ ... niech se przetłumaczy na swój język 🙂
wiadomo. . . 🙂
Allegro Lokalnie to raj dla oszustów, tutaj można zobaczyć dlaczego: https://www.youtube.com/watch?v=Qy3gdbYSvho
Film sprzed roku ale prawdopodobnie nic się w tym temacie nie zmieniło.
@arminMoże już raz dałeś się naciąć lub przynajmniej daleko zaszedłeś i było o włos. Teraz jesteś dla nich wartą uwagi ofiarą 😉
@armin Wymyśl jakąś fajną historię dla niego i pobaw się z nim. Podaj mu też jakieś dane na które np, będzie mógł złożyć zamówienie dodatkowo na darmowy hotel z wyżywieniem (mejl do jakiegoś więzienia), tylko musi je złożyć i tam dalej załatwiać sprawy 😄
@armin Uuu... i Tyś tu zawitał? 🙂
... po tylu latach co?
🙂
mydelniczki brak to jezdem tutej 🙂
@armin Jest tu coś na kształt mydelniczki.. Ale nie wiem, czy masz dostęp. Tyle że tam nocują bida z nędzą 😉
@pulkownik66 Tak, brak "dyskusji", teraz nawet brak wojenek, nuda.😡
@LEW433 Zawieszenie broni na święta😂 No chyba że się trafi jakiś niewypał🤣
@pulkownik66 Próby "prowokacji" z jej strony są, czy się uda.😁