Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
No właśnie. Najpierw było pytanie od kupującego po angielsku i choć je przegapiłem, chwilę później przyszedł SMS od niego, że kupił „reklamowanego” przeze mnie laptopa i pytanie kiedy mogę wysłać sprzęt. Sprawdziłem na koncie Allegro, że rzeczywiście płatność ma status zakończonej. Odpowiedziałem, że ponieważ jestem teraz na feriach z dziećmi to wysyłkę mogę zrealizować dopiero za tydzień i niemal natychmiast dostałem odpowiedź „tak, pewnie to brzmi świetnie, dziękuję. nie mogę się doczekać. ciesz się wakacjami”.
Czy przesadzam i niepotrzebnie wydaje mi się to podejrzane? Czy jeśli wyślę sprzęt, kupujący może np. anulować wpłatę? Jak się przed tym zabezpieczyć?
Jak zapłaci to wysyłasz, środki po zapłacie przez Allegro musisz mieć tu: https://allegro.pl/moje-allegro/sprzedaz/srodki-i-historia-operacji#!/ wcześniej nie wysyłaj.
@1Fanti Jeżeli płatność jest zakończona i masz pieniądze na koncie Allegro, to kupujący nie może ich cofnąć.
@1Fanti Wypłać pieniądze z Allegro Finanse na swoje konto bankowe.
@1Fanti sprawdziłam to zamówienie i wszystko się zgadza. Jest opłacone, widzę, że wypłata środków z Allegro Finanse na Twoje konto bankowe została zlecona. Kupujący nie ma możliwości wycofania tej wpłaty. Dobrze, że zachowujesz ostrożność i cieszę się, że w tym wypadku mogę Cię uspokoić - wszystko wygląda prawidłowo 🙂