anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Towar opłacony tuż przed powrotem ogłoszenia do wznowionych

eMTe2005
#8 Zapaleniec#

Pan (chyba starszy) kupił towar i stwierdził żebym był cierpliwy bo za kilka dni wpłaci pieniądze na poczcie. Wczoraj napisał że "wpłacił " tyle że dziś ogłoszenie jako nieopłacone wróciło do żywych. Kontakt z nim jest słaby, komunikuje się co kilka dni. To gdzie teraz trafią jego pieniądze z poczty skoro jego zakup się przedawnil?

oznacz moderatorów
13 ODPOWIEDZI 13

milka1234567890
#18 Luminarz#
oznacz moderatorów

eMTe2005
#8 Zapaleniec#

No ale jak to. A co z etykietą. Płatność jest rozpoczęta jako Allegro InPost. W międzyczasie ogłoszenie wróciło a ja je zaraz zamknąłem żeby nikt nie podkupil towaru. To gdzie mi się wyświetli etykieta?

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Jeżeli ogłoszenie nie będzie miało "statusu opłacone", nie wygenerujesz etykiety. https://allegro.pl/pomoc/dla-sprzedajacych/zarzadzanie-sprzedaza-na-allegro-lokalnie/jak-nadac-przes...

oznacz moderatorów

eMTe2005
#8 Zapaleniec#

No więc o to właśnie pytam czy po wpłynięciu przelewu zostanie ono z powrotem "wciągnięte" do zakładki zamówienia. 

oznacz moderatorów

eMTe2005
#8 Zapaleniec#

Ogloszenie zmienilo status na "płatność zakończona ".

Etykiety nie ma. W Allegro Finajse nie ma śladu po transakcji.

Jak mam działać dalej?

oznacz moderatorów

nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@eMTe2005 Podaj mi numer oferty, o którą chodzi.

Natalia
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

eMTe2005
#8 Zapaleniec#

A gdzie sie wyswietla nr oferty? 

oznacz moderatorów

nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@eMTe2005 Po prawej stronie, u dołu oferty, nad linkiem "Zgłoś naruszenie zasad". Możesz też przesłać link.

Natalia
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

eMTe2005
#8 Zapaleniec#
oznacz moderatorów

maxr01
#17 Koryfeusz#

Ja Ci jedynie mogę podpowiedzieć, jak to wygląda ze strony firmy sprzedającej na Allegro.

Od momentu likwidacji "nowego MS" kupując nie mają możliwości opłacenia zamówienia przelewem tradycyjnym - od tego momentu to się "ucięło".

Owszem, są tacy kupujący, którzy wybierają przesyłkę typu Allegro... Mają problem z płatnością przez Allegro Finanse i wpłacają należność bezpośrednio na konto sprzedawcy - pomimo innego wybranego sposobu płatności w formularzu. Niestety - takiej przesyłki nie mogę wysłać, nie można jej zaadresować, nie ma jej w systemie, a ze swojej strony nie myślę dopłacać do standardowej wysyłki - albo wyjdę na zero , albo będę musiał dołożyć do interesu. W takim przypadku to albo zwracam wpłatę kupującemu, anuluję zakup i proszę o ponowny, tym razem prawidłowy, ub proszę  dopłatę do faktycznych kosztów przesyłki.

--------------------------------------------------------------------------------
Rozumiem, że są ludzie, którzy za 20 gr. będą gnać pchłę przez 20km, lecz nie potrafię ich zrozumieć.
oznacz moderatorów

nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@eMTe2005 Dostałam informację, że wpłata powinna być zaksięgowana na Twoim saldzie Allegro Finanse. Sprawdź to proszę tutaj.

Jeśli środki są u Ciebie, możesz zrealizować zamówienie mimo anulowania zakupu.

Natalia
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

eMTe2005
#8 Zapaleniec#

Jestem ciekaw czy "moderatorzy" tutaj to są osoby po prostu trochę bardziej kumate w różnych trikach czy pracownicy Allegro?

Bo jeżeli to drugie to chyba sami stąpacie po omacku

Środki, owszem, mam. Ale nie mam etykiety ani żadnych danych klienta (bo się nie wyświetliły pod ogłoszeniem). Rozumiem więc że teraz muszę od człowieka wydębić dane do wysyłki oraz ZE SWOICH pieniędzy dołożyć 4 zł. Które to 4 zł mam w dvpie, bo wyprzedaję starocie ze strychu i mi nie robi różnicy kilka zł wte lub wewte, tylko czy ktoś ma w ogóle świadomość jak dziurawy jest rzekomo wiodący środkowoeuropejski portal aukcyjny?

oznacz moderatorów

nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@eMTe2005 Możesz zrealizować to zamówienie, poświęcając - jak sam zauważasz - więcej czasu (o dopłatę do kosztów dostawy możesz poprosić klienta) lub zwrócić wpłatę i powinformować kupującego, że transakcja nie dojdzie do skutku. 

W większości przypadków działający obecnie system anulowania zamówień, gdy wpłata nie zostanie zaksięgowana w określonym czasie, się sprawdza. Niestety Twój przykład pokazuje, że nie zawsze. Będziemy to mieć na uwadze przy projektowaniu zmian w Allegro Lokalnie.

Natalia
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów