anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Towar sprowadzony z zagranicy na indywidualne zamówienie klienta a zwroty

Client:129229521
#1 Nowicjusz#

Zaczęłam sprowadzać telefony z zagranicy, chce je wystawiać na Allegro, chciałbym dowiedzieć się czy sprzedając je na Allegro lokalnie jako osoba prywatna bo nie jestem jak na razie firmą będzie mnie obowiązywał przyjmowanie zwrotow? bo czytałem że towary sprowadzone na indywidualne zamówienie klienta czyli na przykład telefony sprowadzone z danego kraju na indywidualne zamówienie klienta nie podlegają zwrotowi i że nie muszę się zgadzać wtedy na zwrot skoro sprowadzać z innych krajow dany telefon specjalnie dla klienta

oznacz moderatorów
4 ODPOWIEDZI 4

kolekcjoner608
#21 Demiurg#

Jak to są telefony sprowadzane np. z Chin to musisz się spodziewać reklamacji które będziesz musiała rozpatrywać .

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg#

Osoba prywatna zwrotów przyjmować nie musi jak masz smarta w ofercie to tak o ile sobie pola zwrot nie wypełnisz na nie

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Zwroty a rekalamacje to dwie różne sprawy, a dużo tego chcesz sprzedawać bo jak przekroczysz limity to Allegro Cię zgłosi do US.

oznacz moderatorów

pecela
#17 Koryfeusz#

@Client:129229521

Coś takiego, to już jest działalność nierejestrowana (jak sprzedajesz bez firmy). Niestety ale zgodnie z prawem w takim przypadku jesteś traktowany jak przedsiębiorca, więc musisz przyjmować zwroty. Do tego obowiązkowa rejestracja do VAT i kasa fiskalna (elektronika jest wykluczona ze zwolnienia).

Nie zapomnij o limicie przychodu w wysokości 75% wynagrodzenia minimalnego. 

oznacz moderatorów