Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
@Client:51180209 Przez Allegro Lokalnie można nadać wyłącznie paczki "Allegro Paczkomaty InPost" i "Allegro One Box".
Udostępniłaś metodę "Przesyłka kurierska - pobranie" i klient ją wybrał. Taką paczkę nadasz np. na poczcie lub przy pomocy brokera kurierskiego. 🙂
Znaczy, że nie ma możliwości wysyłki i generowania etykiet przez stronę allegro?
Paczkę do paczkomatu mam nadać na poczcie?
@Client:51180209 Metoda wysyłki to "Przesyłka kurierska - pobranie". To nie jest przesyłka do Paczkomatu, tylko przesyłka kurierska.
Skoro transakcja nie będzie przez allegro jak to będzie z płatnością dla allegro, mnie i poczty?
@Client:51180209 Opłata za sprzedaż przez Allegro Lokalnie została już naliczona. Nadając paczkę np. na poczcie (nie musi być to poczta, jak pisałam wcześniej, możesz skorzystać z innych sposób, jak będzie Ci wygodniej) pieniądze są przekazywane na rachunek bankowy wskazany podczas nadawania paczki.
przepraszam za tę banalne pytania, ale to moja pierwsza transakcja. Kwotę do zapłaty za pobraniem to koszt mojej paczki + koszt wysyłki.
Gdzieś wyczytałam że allegro trzeba przesłać prowizje?
@Client:51180209 Klient opłaci 85,50 zł (70 zł za towar + 15,50 zł za wysyłkę)
Opłata za tę paczkę w wysokości 5,53 zł została już naliczona na Twoim koncie i opłacisz to w zakładce Rozliczenia z Allegro 🙂
Bardzo dziękuję
@Client:51180209 Na AL wyślesz przez Allegro tylko paczkomat In postu i Allegro One BOX (nie polecany a wręcz odradzany) a cała reszt to samodzielnie.
Super. Dzięki
Chciałam dopytac,
Opłata za wysyłkę została doliczona do kosztów pobraniowych więc całą tę powiększoną kwotę dostanę na konto? a ja za przesyłkę na poczcie nie płacę. Z tego wynika że klient mi płaci za wysyłkę a ja kiedy i jak place poczcie. W zamówieniu sprzedaży na allegro nie mam żadnej etykiety. Dziwne to.
@Client:51180209 generujesz u jakiegoś przewoźnika etykietę pobraniową gdzie podajesz numer konta do zwrotu pobrania (swoje konto bankowe). Kwota pobrania przez przewoźnika to towar + transport (85.5 zł)
Wysyłasz i czekasz na pieniądze.
W między czasie możesz uregulować rachunek na allegro.
No i wszystko jasne. Dziękuję