anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Widoczne są tylko niektóre oferty w kategoriach.

SLAYER777
#8 Zapaleniec#

Hej.

Posiadam od bardzo długiego czasu taki problem.

Nie jest to zależne od kategorii jaką wybiorę. 

Wchodzę w kategorię np. Allegro/ Elektronika/ Konsole i automaty/Konsole przenośne/ Konsole/ Asus Rog Ally. W drzewku po lewej widzę że powinno być 81 ogłoszeń/przedmiotów w tej kategorii, przy czym ja widzę kilka (obecnie 5). Gdy zastosuje jakieś filtry, ofert widzę nieco więcej ale mimo wszystko nie wszystkie spełniające kryteria wyszukiwania.

Jest to irytujące na tyle, że przedmiotów na allegro już nawet nie szukam bo wiem że nie znajdę tu najlepszej oferty. Wolę korzystać z **piiip**/ **piiip** czy **piiip** gdzie wyszukiwanie działa poprawnie i wejscie w kategorię pokazuje faktyczną liczbę przedmiotów a nie tylko ich garstkę.

Kontaktowałem się kiedyś w tej sprawie z obsługą allegro i stwierdzono że wszystko jest OK. No moim zdaniem nie jest.

P.S. Na allegro lokalnie takiego problemu nie zaobserwowałem - choć może wycina oferty w mniejszym stopniu.

oznacz moderatorów
6 ODPOWIEDZI 6

fox_paws
#16 Inspirator#

@SLAYER777 Tak ma być. Nie widzisz ofert, ale produkty z Katalogu Allegro.
Taki widok jest od października i tak będzie.
Żeby zobaczyć wszystkie oferty musisz pod każdym klikać przycisk "POKAŻ XX OFERT"
Zrobione to zostało dla Twojej wygody

------------------------------------------------
Allegro No Box, No Kurier, Not Delivery
oznacz moderatorów

SLAYER777
#8 Zapaleniec#

Dla mnie to żadne ułatwienie skoro kategorie są dodawane przez sprzedającego ręcznie i często wybierane błędnie. Dużo kupuję i widzę że często kategoria jest wybrana błędnie przez sprzedającego. 
Ofert allegro zacząłem już szukać przez google, bo wtedy również często widzę coś czego allegro nie wyrzuciło.

Jak dla mnie to większe utrudnienie niż ułatwienie. 

oznacz moderatorów

RED
#21 Demiurg#

@SLAYER777 Wszyscy o tym dobrze wiedzą, nawet allegro - po co to zrobili nie wie natomiast nikt 🙂

oznacz moderatorów

SLAYER777
#8 Zapaleniec#

chyba aby przestać korzystać z allegro :). Sam sprawdzałem jak wygląda wystawienie czegoś na allegro i jeden produkt może mieć kilka takich samych kategorii, które nie wiem czym się nawet od siebie różnią (raczej nieistotnymi detalami). Aktualnie coś używanego lub na części szuka sie na innych portalach, bo tutaj jest dramat. Wczoraj szukałem ROG Allyego i dopiero po 15 minutach zauważyłem że nie trzeba wydawać 2k żeby go kupić na allegro - są oferty niższe, ale trzeba zastosować kilka filtwów wyszukiwania aby dostąpić zaszczytu ich zobaczenia.

oznacz moderatorów

kolekcjoner608
#21 Demiurg#

Bez kombinowania to pokazane są zwykle tylko oferty które powinieneś kupić i od kogo i nie koniecznie najtaniej.

oznacz moderatorów

SLAYER777
#8 Zapaleniec#

Dlatego tu nie kupuje, wchodzę widzę najniższą ofertę 500zł drożej i wychodzę. Znajduję gdzie indziej taniej, to przecież nie będę korzystał ze sklepu który oferuje mało konkurencyjne pozycje.

oznacz moderatorów