Witam. Sprzedałam na allegro lokalnie produkt ale kupujący chce go oddać, zgodziłam się co powinnam zrobić jak to załatwić? Pierwszy raz wystawiłam produkt. Nie wiem jak się do tego zabrać.
@akinoMonikaZ Teraz, po odesłaniu przedmiotu, oddaj kupującemu pieniądze. Aby to zrobić, musisz je wypłacić na własny rachunek bankowy i oddać kupującemu zwykłym przelewem na jego konto. Numer konta Ci poda.
O anulowanie opłaty transakcyjnej poproś Allegro przez ten formularz; https://allegro.pl/pomoc/kontakt?kategoria=1b69d4ac-dd8e-4631-b724-47d66829753d&subjectId=71d604cc-a... Dołącz potwierdzenie zwrotu wpłaty i najlepiej jakiś dowód na rezygnację kupującego.
Kupujący jeszcze nie odesłał mi produktu bo nie wiemy jak to zrobić aby było dobrze
akinoMonikaZ sprzedałaś prywatnie i poszłaś na rękę kupującemu . Zaczekaj na zwrot , przelej środki na konto jakie Ci poda .Oddajesz tylko za towar . , zwróć się przez formularz do allegro o zwrot naliczonej oplaty załączając potwierdzenie zwrotu środków .
@mdrogeria A jeśli to była reklamacja, to też tylko za towar? A koszty wysyłki w obie strony? Kupujący ma to stracić?
xyz96 znowu pajacujesz ,,akinoMonikaZ,, pisze ,,che oddać ,, i to jest temat postu .
@mdrogeria A oddanie to jest odstąpienie od umowy bez podania przyczyny, czy reklamacja? Sam pajacujesz. Oddanie może być bez podania przyczyny i w ramach reklamacji, jakbyś nie wiedział.
xyz96 transakcja pomiędzi dwoma prywatnymi osobami ....
@mdrogeria Pajacujesz na maxa. Przy dwóch osobach prywatnych reklamacje obowiązują. Wklej jeszcze sto głupawych obrazków, nic ci to nie pomoże.
No więc niech odeśle, a potem zwróć mu pieniądze i poproś Allegro o anulowanie prowizji.
Odesłać może zwyczajnie, na przykład paczką pocztową.
Dziękuję za pomoc.