anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Wyłudzenie maila i płatność rozpoczęta

LadyBug06
#7 Wielbiciel#

Witam! 

Niestety dałam się nabrać na wiadomość z mailem. Po czym po chwili sądziłam, że jednak wszystko jest ok, ponieważ płatność przy danej aukcji została rozpoczęta i w takiej formie jest cały czas. Nie wiem czy jest to podyktowane tym, że ktoś celowo rozpoczął transakcję i nie ma zamiaru jej dokończyć, tylko po to by potem wysłać mi lewego maila ( niby od Allegro). Nie wiem co mam w tej sytuacji zrobić. Użytkownik, który poprosił mnie o maila to: [edycja] (KICUCH) - Client: 106991961

oznacz moderatorów
26 ODPOWIEDZI 26

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@76543210 Podaj mi proszę numer oferty lub zamówienia, którego dotyczy ta sytuacja. 

Ola
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

76543210
#7 Wielbiciel#

@_HolaOla_ f17fbecb-5156-4331-b4ca-e76fc324cc23

oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@76543210 dziękuję, na Allegro Lokalnie kupujący ma 5 dni na opłacenie zamówienia, a jeśli tego nie zrobi, Twoja oferta wznowi się automatycznie, więc na tę chwilę polecam jeszcze cierpliwie poczekać. 

Ola
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

bbodek1
#8 Zapaleniec#

ale blokują sprzedaż na 5 dni....

oznacz moderatorów

wania77777
#8 Zapaleniec#

Właśnie u mnie wczoraj ta sama osoba zakupiła telefony i płatnosc cały czas "wisi" jako nie opłacona 😞

Czyli 5 dni straconych...Czy Allegro nie może zablokować takiej osoby?!

oznacz moderatorów

76543210
#7 Wielbiciel#

@wania77777 

Mi nie zapłacił a sprawa moja jest w miarę świeża i zrezygnowałem z sprzedaży na allegro i sprzedałem telefon na **piiip**. Sama przeczytaj co mi napisał pracownik allegro. Ogólnie kpina z sprzedających. Nawet gościowi nie odpisuj. On liczy na to że nie zapłaci a wyślesz mu telefony chyba. Szkoda że allegro wycofało natywne komentarze dla kupujących. Więc jak nie zapłacił to nie czekaj tylko go zablokuj i wystaw ponownie a w dyskusję nie wchodz bo będzie mówił że zapłaci do końca weekendu 😂

oznacz moderatorów

wania77777
#8 Zapaleniec#

Dziękuję bardzo za podpowiedz/poradę, ale jak mam go zablokowac by ponownie nie kupił? W Allegro Lokalnie nie ma chyba "czarnej listy"?

oznacz moderatorów