Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
@w_kiwi @ko_alka @la_nika @nat_not @_HolaOla_ Wysylka przez zdefiniowane przy allegrolokalnie paczkomaty inpost. Mam zdjecia od kupujacego i moje przed wysylka oczywiscie.
jako prywatny sprzedający odpowiadasz za paczkę do momentu wydania jej przewoźnikowi
wystarczy że masz nr nadania paczki
reklamację składa odbiorca do inpostu
ciebie nic nie obchodzi
Jak dotarła uszkodzona to składać może reklamację kupujący ale jemu się należy cały towar. Czy ten zakup był Smart?
Jak jest z ubezpieczeniem, ktore gwarantuje allegro i inpost w tych zakupach? Bo towar jest zniszczony, a sa to rzeczy unikalne obecnie. Nalezy sie towar lub zwrot calej kasy. tak przynajmniej zawsze twierdzicie w reklamach. Mnie za zniszczenie przedmiotow, ktore pakowalem z najwieksza dokladnoscia pare godzin i utrzymalem je w najlepszym stanie rowniez nalezy ise odszkodowanie. Tak wiec jak bedzie ze zwrotem kasy odbiorcy i zadoscuczyniemiem za zniszczona przesylke na podstawie ubezpieczenia?
@dnick Co to były za przedmioty?
Kolumny glosnikowe.
@dnick pisałem ci prywatny sprzedający odpowiada za towar do momentu przekazabia go przewoźnikowi, reklamację składa adresat i ciebie nic nie interesuje w jakim stanie dojechało bylebyś miał nr nadania dla celów dyskusji z allegro ap
@az1rael Chyba że wysłał coś co zgodnie z regulaminem inpostu wysyłane być nie może.
Czyli z polowa rzeczy z allegro by sie nie kwalifikowala a jakos wysylaja i dobrze jest kupujacy czyli adresat sklada reklamacje do przewoznika lub wystepuje do allegro o ap i tyle w temacie sprzedawcy nie moga obciazyc zgodnie z prawem w istawie nic nie ma o wykluczeniach przewoznika a na pewno nie ma nic pt towar mu sie nalezy jak to lew znowu pomylil ustawe konsumencka z kodeksem cywilnym i transaksja miedzy konsumentami
@az1rael Owszem wysyłają ale problem powstaje jak się chce złożyć reklamację - wtedy odszkodowania nie będzie. Ustawa ustawą ale przewoźnik ma prawo wykluczyć przykładowo porcelanę itp.
Od tego jest ap jak spakował dobrze a paczka wyglada jakby po niej bus przejechal to odpowiedzialnosc przewoznika
Z tego co czytam to zniszczony jest towar a nie paczki same w sobie - ponadto wygląda na to, że paczek było kilka i zniszczenie kilku paczek na raz przez przewoźnika jest raczej mało prawdopodobne ale też @dnick nie doprecyzował co dokładnie miało miejsce.
Obstawiam jakieś figurki z serii limitowanej i jak kurier rzucał to się potlukly w cholerę
Jak najlepiej spakowane. Zwlaszcza, ze to unikaty, ktore ciezko kupic w taka zadbanym stanie. Mozna bylo to jednak z tylu chetnych zwyczajnie wykluczyc przesylke. Szkoda po prostu, ze sprzetu elektronicznego nie mozna dostarczac paczkomatami.