Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam.
Mam taką sprawę ze sprzedałam stolik barowy wystawiony na allegro lokalnie. Koszt stolika 90 zloty przesyłka zamiast 17 wyniosła 60 zloty. Wysłałam paczkę kurierem DHL, kupujacy nie odebrał przesyłki po dwuktornym awizowaniu. Kontaktowałam sie z infolinią DHL trzy krotnie żeby paczkę doreczyl osobie kupującej. DHL poinformowało mnie ze dwukrotnie próbował doreczyc paczkę ale kupujacy albo nie chciał odebrać albo go nie było, mimo iż kupujacy twierdzi ze ciągle był w domu ale kuriera nie było, z infolinii DHL poinformowała mnie Pani ze kurier był pod wskazanym adresem dwukrotnie ale paczki nie doręczył. Paczka wraca do mnie jako nadawcy co teraz mam zrobić? Zostanę obciąża kosztami zwrotu przesyłki w wysokości kolejnych 60 zloty, jak to teraz wygląda? Czy jako osoba prywatna Mam zwracać pieniądze w całości kupującemu? Czy w części odjac sobie koszta przesyłki Czy nie oddawać wcale ? Kupujacy przesyłki nie odebrał mimo zapewnien a teraz sie nie odzywa i paczka wraca do mnie.
Co w momencie kiedy nie odbiorcę przesyłki od kuriera? Mam taką możliwość wogole? Co wtedy z taką paczka sie stanie ? Czytałam wiele ale dalej nie wiem co dalej?
@Emilka9716 samo nieodebranie przesyłki nie jest równoznaczne z odstąpieniem od zakupu. Dodatkowo w przypadku zakupu niekonsumenckiego prawo odstąpienia nie przysługuje klientowi, i rezygnacja z zakupu jest możliwa tylko na drodze porozumienia ze sprzedawcą (musi on wyrazić zgodę). W Twoim przypadku najlepiej będzie odebrać przesyłkę i skontaktować się z kupującym, aby ustalić co dalej. Jeżeli klient będzie chciał zrezygnować, ustalcie warunki. Jeżeli nie, możesz oczekiwać dopłaty na kolejną przesyłkę.