Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Czy jak sprzedaje na allegro lokalnie i uzywam allegro inpost i ktos cos odemnie kupi to musze mu to wysla za pomocą etykiety wysyłkowej, która jest do wydrukowania na allegro? Chodzi mi o to czy np jak klient wybrał przesyłkę allegro inpost paczkomaty to czy ja dalej moge wyslac mu to do paczkomatu ale na wlasną rekę czy z tej konkretnej etykiety wysylkowej?
@Client:104153343 Wygeneruj etykietę na Allegro Lokalnie. Przesyłka zostanie odnotowana w naszym systemie. Klient będzie mógł śledzić jej drogę, a my będziemy mieć potwierdzenie, że zamówienie zostało zrealizowane.
Czyli nie moge jej wysłać na własną rękę?
@Client:104153343 teoretycznie możesz, tylko w systemie nie będzie widoczne nadanie/dostarczenie. Tracking nie zadziała. Jeżeli oferujesz wysyłkę poprzez Allegro, to powinieneś tą formą wysłać, chyba, że kupujący wyraźnie życzy sobie inaczej. Jeśli chcesz wysyłać na własną rękę, to ustaw taką formę wysyłki.
Ja mam ze dwie przesyłki wysłane inną formą, niż wybrana/oferowana, ale obie były na wyraźne życzenie kupującego (raz zmiana adresu, a dwa przesyłka z dopłatą na sobotę). Tak czy inaczej oferuj taką wysyłkę, jaka Ci odpowiada i jej się trzymaj.
Sprzedaż w grudniu, wysyłka inną formą i tak to później wisi jako nienadane:
Dzięki za odpowiedź. Mam jeszcze pytanie, bo sprzedaje 1 raz. Czy jak wybiore wysylke nie allegro tylko np paczkomat-przedpłata i ktoś kupi coś odemnie to dostaje on potwierdzenie jakies na email? Jak może śledzić przesyłkę??
@Client:104153343 jeżeli wysyłasz przez Allegro z ich etykiety, to śledzenie jest automatyczne i powiadomienia e-mail też.
Jeżeli wysyłasz samemu, to tu musi się wypowiedzieć ktoś, kto używa takiej formy wysyłki a dokładnie, czy jest w panelu opcja wpisania numeru śledzenia ręcznie. Ale chyba nie ma, bo z tego co pamiętam wysyłając kiedyś kurierem to nie było takiego pola.
W ofercie ustaw Allegro Paczkomaty Inpost. Nie dawaj tych drugich paczkomatów, bo wtedy rzeczywiście będziesz musiał na własną rękę wysyłać. Lepiej skorzystać z Allegrowych, bo są zwyczajnie tańsze. Jak nie masz drukarki to możesz też wysłać za pomocą kodu do nadania.