Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam. Od jakiegoś czasu zauważyłem że sprzedawcy wystawiają przedmioty uszkodzone, niesprawne i nie kompletne w kategorii stan sprawny lecz tak nie jest. Czy nikt tego nie sprawdza?
Podaję przykłady a jest tego wiele więcej.
https://allegrolokalnie.pl/oferta/subwoofer-solton-aacraft-18-cali-kosz-aluminiowy
https://allegrolokalnie.pl/oferta/koncowka-mocy-the-tamp-tsa-41300-bcm-fav
To są przykłady a jest tego dużo więcej
@kubazz22 "Chodzi mi o to żeby zrobić trochę porządku na allegro i allegro Lokalny. Bo tak jak pisałem jest za duży bałagan. Niewłaściwe zachowanie z waszej strony, obrażacie się na mnie że ja opisuję błędy i moje propozycje na poprawienie tego."
@ko_alka @mr_oma @la_nika @nat_not @_HolaOla_ Macie jakieś wolne stanowisko dla "lokalnego szeryfa ?
@kubazz22 Nikt się na Ciebie nie obraził. Opisujesz błedy ???, ale Twoja propozycją rozwiązania i poprawienia jest "weźcie się do roboty" Czyli trzeba założyć OHP, które będą siedziały dzień i noc przed komputerem i sprawdzały, kto, co wystawił i czy dobrze opisał. Tak na oko to potrzeba ze 200 tysięcy ochotników do tej roboty.
Ja wiem, że sprawdzenie wszystkich ogłoszeń jest nie możliwe ale sprawdzenie przed wystawieniem przedmiotu na sprzedaż chyba tak.
@kubazz22 A czy zdajesz sobie sprawę z tego ile nowych aukcji pojawiło się w ciągu ostatnich 15 minut i ile czasu i ludzi potrzeba aby je sprawdzić ? W niektórych aukcjach jest tylko parametr "stan", a w wielu innych jest 20 zmiennych parametrów (czasami więcej) Do każdej kategori potrzeba kogoś, kto się na tym zna (ile jest kategorii + podkategorie) Nic z Twojego pisania nie wyniknie, bo to jest po prostu nierealne.
Tego ile wystawia się w ciągu 15mni nie wiem. Bo nie jestem po tamtej stronie ( waszej ). Czyli wychodzi na to że po prostu można olać to co się wypisuje w aukcji bo i tak nikt tego nie sprawdzi.
@kubazz22 Tutaj nie ma stron (nasza/wasza). Allegro Gadane to miejsce dla Społeczności Allegro, czyli również użytkowników takich jak Ty.
Na Allegro i Allegro Lokalnie wystawianych jest bardzo dużo ofert i żaden człowiek nie jest fizycznie w stanie ich wszystkich zweryfikować. Na stronach działają specjalne algorytmy, których zadaniem jest wyłapywanie niektórych sytuacji, jednak jest to program, który wciąż się uczy.
W opisie oferty należy zamieszczać informacje zgodne z prawdą, ponieważ kupujący musi zapoznać się z faktycznym stanem przedmiotu przed zakupem. To Sprzedającemu powinno zależeć na tym, żeby oferta nie wprowadzała nikogo w błąd. Oczywiście, że mogą zdarzać się pomyłki, ponieważ jesteśmy ludźmi. Jeśli zauważysz błąd, to możesz zgłosić to pracownikom Allegro (o tym pisałam już wyżej). Możesz też napisać bezpośrednio do Sprzedającego i życzliwie zwrócić mu uwagę na błąd.
Dziękuję o taką odpowiedz mi chodzi. Ale mam nadzieje że w przyszłości to się zmieni i będą dokładniejsze kontrole.
@kubazz22 Trochę mylisz pojęcia. Ja jestem takim samym uzytkownikiem portalu jak Ty i inni. Kupuję, sprzedaję. A piszę to, co uważam za słuszne. Nie mam nic wspólnego z załogą Allegro. Wszystkie posty są moimi prywatnymi odczuciami. Czasem bronię sprzedających, czasem kupujących. Po to jest to forum > informacje, odpowiedzi, wymiana poglądów.
,,I taka perełka. Lusterka doi audi. No super."
https://allegrolokalnie.pl/oferta/komplet-lusterek-audi-rs6-c6-a6
Ale o co chodzi? Nigdzie nie jest napisane że lusterka nie grają🤣 Na stówę są sprawne🤣
Bardzo proszę o przeczytanie dokładnie wyżej moich postów. Czy te lusterka są jakimś sprzętem estradowym że są wystawione w kategorii sprzęt muzyczny i estradowy??
Ja tam kartonów na palecie bym nie kupił.😕