Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Ktoś mi może wytłumaczyć dlaczego przy weryfikacji mojego konta przez dział bezpieczeństwa poprosili mnie o zdjęcie towaru (maseczek ochronnych) ale nie mogłem takiego wysłać ponieważ korzystam z metody dropshippingu więc zablokowali mi możliwość sprzedaży? To jest kpina jakaś. Dropshipping podobno nie jest zabroniony tutaj. To w takim razie dlaczego mam zablokowane konto tylko z tego powodu? Bo żadnego innego niema. Reklamacje składałem i co? Nic. Dodam że każda inna moja oferta kup teraz została zweryfikowana poprawnie bez problemów.
A no z prostego powodu, wiele ofert z maskami było zwykłym fraudem lub sprzedawcy sprzedawali towar którego nie posiadali. Przez to że maseczki ochronne i płyny dezynfekujące były i poniekąd dalej są produktem deficytowym to analogicznie dużo bardziej stanowią ryzyko dla kupujących jak i samego allegro. Zdjęcie weryfikacyjne właśnie miało upewnić ich że towar posiadasz a nie jesteś kolejną firmą ''słup'' rozumiem że ''zablokowane konto'' oznacza że dostałeś również blokadę sprzedaży mimo weryfikacji pozostałych ofert. W takiej sytuacji powodów mogło być więcej bądź dział bezpieczeństwa uznał że stanowisz potencjalne zagrożenie. Wiele ofert również znika gdy sprzedawca jest nowy i promuje wszystkie swoje pozycje mimo że w przeliczeniu na poniesione koszta praktycznie na tym nie zarabia, dla ''nieznanego sprzedawcy'' wobec allegro są zawsze podejmowane bardziej radykalne środki zapobiegania. Wiem to z własnego doświadczenia
Aha. Czyli rozumiem że gdy sprzedaję metodą dropshippingu maseczki to nie obchodzi ich to że nie mogę dać zdjęcia?
Dokładnie, nazywamy to inaczej zmniejszeniem ryzyka. Najwidoczniej straty poniesione z powodu braku takiej weryfikacji były większe od zysku, lub najzwyczajniej ktoś cie zgłosił że ma jakieś tam podejrzenie i allegro chciało cie sprawdzić po anonimowym donosie, zazwyczaj takie działania robi konkurencja która w trafności zaczyna spadac 😛
Czyli rozumiem że już po koncie? A raczej sprzedaży.
Gdy zablokowali cie tylko z tego powodu ze nie byłeś w stanie poddać się weryfikacji sprzedawanych przedmiotów to nie.
Skontaktuj się z działem bezpieczeństwa ( taki powinien wysłać zresztą tobie odpowiedź w sprawie blokady) kontynuuj wątek i dopytaj o konkretny powód blokady, zapytaj również co musisz zrobić aby pozwolili ci kontynuować sprzedaż. Zgaduje że informowałeś już o tym że jesteś resellerem tj dropshipping ale warto dodać tą informacje jeszcze raz. Działy allegro są nierozgarnięte i podchodzą zazwyczaj po macoszemu, tam trzeba podawać te same informacje stokroć wtedy do nich dociera o co chodzi.
Przeanalizuj regulamin czy taki powód jest wystarczający do blokady, możesz zawsze skontaktować się z rzecznikiem który pomoże ci w sprawach kontaktu z allegro. Mimo ze allegro to prywatna korpo to nad regulaminem jest również prawo które jest priorytetowe.
Tak jak się spodziewałem. Jedyną odpowiedzią jaką otrzymałem jest to że blokada sprzedaży jest na czas nieokreślony i nie mogę w żaden sposób odblokować sprzedaży. Czy nie ma żadnego sposobu aby jakoś odblokować tą sprzedaż poprzez na przykład pokazanie zrzutów ekranu rozmowy z klientami na allegro i dyskusji i pokazanie że nie jestem oszustem? 100% moich klientów może to potwierdzić.
Nie prościej dodać zdjęcia towaru? Jeśli to taki duży kłopot to prawdopodobnie dlatego dział bezpieczeństwa ocenił Cię negatywnie.
Dobra ale jak mam dodać zdjęcie towaru jeżeli moje konto ma zablokowana sprzedaż i wystawianie ogłoszeń. A jezeli chodzi o zdjęcie abym wysłał działu bezpieczeństwa to nie ma szans. Odpisali ze decyzja jest ostateczna jak chcialem wysłać zdjęcie więc raczej nie chcą.