Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam potrzebuje pomocy. Dzisiaj przez licytacje sprzedałem iPhone 11 Pro Max oraz iPada Pro 12,9. Kupujący zapłacili za produkty zaś allegro zablokowało moje konto oraz środki. Pytanie co robić w takiej sytuacji? Wysłać kupującym produkty i czekać na odpowiedź Allegro czy czekać aż allegro odblokuje moje konto i wtedy wysłać produkty? Dodam też że wysłałem przez formularz kontaktowy allegro zdjęcia telefonu i tabletu przy moim paszporcie ale nie otrzymałem żadnej odpowiedzi ze strony Allegro.
Macigiusz JEŚLI ZAPŁACONE TO MUSISZ WYSłAĆ . Najlepiej jak wprowadzisz numer przestyłki do systemy wówczas allegro zweryfikuje Twoją wiarygodność i i konto odblokują .
Czyli rozumiem że jak wysłałem te zdjęcie do allegro to mogę iść wysłać przedmioty? Chce uniknąć sytuacji w której zostanę bez przedmiotów i bez pieniędzy
@Macigiusz Dostałeś potwierdzenie od Allegro że kasa jest wpłacona przez kupującego i czeka na ciebie aż wyślesz?- gość dostanie telefon, a ty kasę.
@Macigiusz Nie mam pojęcia co masz zrobić- bo takie sytuacje są absurdalne. Masz konto na All 5 lat i takie kwiatki ci sadzą.
@pulkownik66 5 lat na allegro ale brak komentarzy. Nie znamy historii transakcji. Sprzęt jest wartościowy. Były już wątki o tym że telefony były zlicytowane niespłacone na raty i później problemy miał Kupujący.
@Macigiusz Mimo wszystko nie fana sytuacja.
Produkty wysłałem przed chwilą i czekam na rozwiązanie ze strony Allegro. Brak komentarzy mam ze względu na sprzedaż przez allegro lokalnie ponieważ podczas wystawiania przedmiotu automatycznie zostałem tam przekierowany. Przez allegro lokalnie sprzedawałem już wiele wartościowych rzeczy i pierwszy raz taka sytuacja
@Macigiusz Trzymam kciuki
Dziękuje bardzo teraz mam nadzieje że odzyskam pieniądze
Na wyciągu transakcji PayU mam wpłatę za iPada oraz za iPhone tyle że nie mogę tych środków wypłacić ze względu na blokadę konta. Skontaktowałem się z kupującymi i poinformowałem o ewentualnym opóźnieniu wysyłki i nie mają nic przeciwko ale chciałbym jak najszybciej te produkty do nich wysłać bo jednak zapłacili za nie.
@Macigiusz No to śmiało wysyłaj i najlepiej po otrzymaniu towaru, kupujący niech wystawi ci ocenę w komentarzu- to będzie koniec kłopotów. Nie ma się co kopać z końmi.
@Macigiusz Tak poczekaj na odpowiedź. Pewnie allegro będzie czekać aż Kupujący dostanie sprzęt.
Ja bym wolał zanieść do lombardu niż się bawić w takie podchody z allegro.
czysto teoretycznie- co by było gdyby sprzedający się wypiął na takie traktowanie i napisał do szanownego All że nie wyśle przedmiotu dopóki mu nie odblokują konta i będzie mógł je wypłacić. I niech się teraz oni martwią, bo pieniądze od klienta przetrzymują jakby u siebie.
W końcu dużo razy się tu mówi o tym że jak masz kasę na koncie, dopiero wysyłaj paczuchę
Czyli radzi mi Pan wstrzymać się od wysyłki? Boje się że zostanę bez swoich rzeczy oraz pieniędzy
@Macigiusz Zawsze możesz oddać pieniądze Kupującemu i zanieść sprzęty do lombardu gdzie dostaniesz gotówkę do ręki.
Na pewno poczekaj na oficjalne stanowisko allegro w tej sprawie.
@Macigiusz Ja Ci radzę nie wysyłać. To są Twoje pieniądze za sprzedany sprzęt. Zasada jest taka, że bez pieniędzy towaru się nie wysyła. Ktoś tu kilka dni temu pisał o podobnej sytuacji, gdy po sprzedaży przedmiotów Allegro zablokowało mu jego pieniądze informując jednocześnie, że zacznie je wypłacać dopiero po roku.
Niestety teraz jest już za późno ponieważ wysłałem urządzenia do kupujących.
@xyz96 dobrze pisze
teraz to możesz błagać allegro wypłatę środków
lub pisać pozew do sądu
ale na poważnie allegro się boi - że telefon nie jest twoją właśnościa - bo był np: kupiony na raty lub jest uszkodzony lub jesteś oszustem
Dla mnie ta sytuacja jest po prostu śmieszna bo od dawna sprzedaje przez Allegro lokalnie i nigdy nikt nie miał problemów ze mną. Kupujący mieli wysyłane przedmioty kilka minut po tym jak otrzymałem wpłatę już na PayU, nigdy nie była stosowana wobec mnie ochrona kupujących itd. Ta sytuacja wywołała u mnie tylko wiele stresu przez zablokowane pieniądze bo nie wiem ile będzie trwał proces odzyskania ich. Na pewno jeśli wszystko się wyjaśni nie wystawię już nic na allegro.